Két pont a Vasas ellen

Egy jó harmad nem ért három egységet

60

A nemzetközi szünetet követően újfent elkezdődtek a küzdelmek a jégkorong Erste Ligában. Ezúttal az alsóházban érdekelt alakulatok léptek jégre, köztük a rájátszásra hajtó Gyergyói Hoki Klub is, amely a szezon végére belelendülő Vasas SC-t fogadta. Hosszabbításos Vorobjev gól döntött.

Nagyot küzdve jött vissza a meccsbe a Vasas Fotó: jkb.hu

Sűrű napjai vannak a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapatának, amely a múlt héten nem kevesebb mint négy meccset tudott le, miután hazaérkezett magyarországi túrájáról. E hét első napját pedig máris újabb találkozóval indították, méghozzá az Erste Liga alsóházában, amely az elmúlt időszakban szünetelt a válogatott kötelezettségek miatt.
A Mikael Tisell által vezényelt gyergyói csapat pedig azt a Vasas SC-t fogadta, amely az elmúlt időszakban minden ellenfele dolgát megnehezített. És bár nem úgy tűnt, hogy ez ezúttal is így lesz, de sikerült végül meglepniük a hazaiakat.
Az első húsz percben a hazai csapat szája íze szerint alakult a mérkőzés: rögtön az első percben Vorobjev betalált, majd ostrom alá vették Koitmaa ketrecét, ám az észt állta a sarat és meccsben tartotta csapatát. A második felvonás már nem volt ilyen egyoldalú, sőt. Az egyre többet hibázó hazai csapatra rámentek a vendégek, mind többet korcsolyáztak és egyre-másra jutottak el Ruczuj ketrecéhez. Gólt viszont megint a piros-fehérek szereztek Daradics révén. Ám a kétgólos előnyt Bödök alig egy percen belül egyre olvasztotta, hogy a harmadik harmad elején ugyanő lenullázza a különbséget. Kezdődhetett minden elölről, nyílt sisakos harc alakult ki, de a gólokkal adósak maradtak a felek, így a hosszabbításra maradt a döntés. Itt pedig a sokkal tapasztaltabb hazaiak kihasználtak egy hibát, és Vorobjev korongot lopott, majd a szólóját bevágta, két pontot otthon tartva, újabb lépést téve a rájátszás felé.
A Gyergyói Hoki Klub legközelebb csütörtök este lép jégre, amikor a Hokiklub Budapest érkezik Gyergyószentmiklósra. A felsőházban érdekelt Csíkszeredai Sportklub pénteken este az Újpestet fogadja.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek