Két pályán készül a jég

A gyergyóiak újabb kalákát szerveznek

220

Ugyan még a naptár szerint javában nyár van, Hargita megyében két műjégpályán is beindították a fagyasztóberendezéseket, így hamarosan elkezdhetik a jeges edzéseket a jégkorongozók, műkorcsolyázók és a rövidpályás gyorskorcsolyázók is. Gyer­gyó­szent­miklóson újabb kaláka lesz a hétvégén a helyi műjégpályán.

Újabb kalákára hívja szurkolóit a Gyergyói HK

Elindították a csíkkarcfalvi és gyergyószentmiklósi műjégpályák fagyasztóberende-
zéseit. A tervek szerint mindkét műjégpályán szerdától, augusztus elsejétől elkezdhetik a jeges edzéseket a jégkorongozók, a rövidpályás gyorskorcsolyázók és a műkorcsolyások is. A csíki csapatok a felcsíki műjégpályán kezdik el a jégedzéseket, míg a gyergyóiak saját pályájukon készülhetnek. Csíkszeredában még egy hónapig kell várni ahhoz, hogy a Vákár Lajos Műjégpálya fagyasztórendszere elinduljon, a tervek szerint augusztus 25-én kezdik el a játéktér fagyasztását, és három-öt nappal később vehetik birtokba majd a létesítményt a sportolók.
Gyergyószentmiklóson két hete tartottak kalákát a jégpályán, holnapra pedig újabbat hirdetett meg a Gyergyói Hoki Klub. A július 14-én tartott kalákán a felnőttcsapat vezetősége és játékosai mellett mintegy félszáz szurkoló vett részt, a munkálatok során leszerelték a palánkról a meghibásodott és eltöredezett plexielemeket, felszedték a korcsolyák élének védelmét szolgáló gumiszőnyegeket, amelyeket újakra cserélnek. Újrafestették a csere- és büntetőpadokat, ugyanakkor leszerelték a lelátóról az összes széket és a megüresedett felületeket magasnyomású mosóberendezéssel letakarították. Ugyanakkor szakemberek a villanyhálózaton is végeztek javításokat.
A kalákát követően a megtisztult nézőteret újrafesttették, az öltözőkben, a lelátókon, lépcsőkön és szennyvízhálózaton is munkálatokat végeztek, melynek költségeit a Gyergyói Hoki Klub vezetősége tízezer euróra becsülte.
Holnapra a Gyergyói Hoki Klub újabb kalákát szervez, amely során a két hete leszerelt székeket szeretnék visszahelyezni a lelátókra. Ugyanakkor szeretnék a korlátokat lefesteni és a palánkot is alaposan megtisztítani. A klubvezetés holnap reggel 8 órára várja az önkénteseket.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.