Két nap, két verseny

75

Szombaton és vasárnap Gyer­gyó­ditróban tartották a hazai másodosztályú hegyigyorsulási bajnokság tizedik és tizenegyedik futamát. A nyílt versenyt mindkét nap Zölde Adorján nyerte.

Két nap alatt három kategóriagyőzelmet aratott Fazakas Erik Zsolt

Gyergyóditró adott otthont a hétvégén az országos másodosztályú hegyigyorsulási bajnokság tizedik és tizenegyedik futamának, melyet a Román Autósport Szövetség égisze alatt a csíkszeredai Richy Racing Team szervezett. Noha az utóbbi hónapokban elég szeszélyes volt az időjárás, a szervezők és a résztvevők legnagyobb örömére szombaton és vasárnap esőmentesen zajlott le a viadal.
A Richy Racing Team a Gyer-
gyóditró és Gyergyótölgyes közötti megyei úton immár második alkalommal szervezett hegyigyorsulási versenyt, sőt az említett útszakaszon idén még lesz egy futam. A hétvégi futamokra tíz pilóta nevezett.
Szombaton a nyílt versenyt a torjai Zölde Adorján (Seat Ibiza Cupra) nyerte az imecsfalvi Szőcs Loránd (VW Golf) és a nagybányai Orha Claudiu (Mitsubishi Colt) előtt, az A3-as kategóriában is ugyanez volt a sorrend. Az A1-es kategóriában a szebeni Badea Gheorghe (Citroën C2) nyert két csíkszeredai, Fazakas Erik Zsolt (Reanult Twingo) és Csató Roland (Suzuki Ignis) előtt. A junior kategóriát Fazakas nyerte Csató előtt, a harmadik helyen a marosvásárhelyi Paskó Péter (VW Polo) zárt. Az A2-es kategóriában a marosvásárhelyi Marticsek Zoltán (Peugeot 205 GTI) bizonyult a legjobbnak, a csíkszeredai Szabó Botondot (Renault Clio) megelőzve.
Az első futam után Szabó Botond és a sepsiszentgyörgyi Bedő Barna versenygépe elromlott, ők szombaton délután hazautaztak, és elég nagy erőfeszítések árán sikerült az autókat megjavítani, így amikor estére újra visszatértek Gyergyóditróba, a versenytársak tapssal fogadták őket.
Vasárnap is tízen harcoltak a pontokért, összetettben Zölde Adorján újra nyerni tudott, ám az egy nappal korábbi javítás olyannyira jól sikerült Bedő Barnának (BMW 330i), hogy a második helyen végzett Szőcs Loránd előtt. Az A1-es géposztályban két csíkszeredai vívott a győzelemért, végül Fazakas Erik Zsolt bizonyult jobbnak Csató Roland előtt, harmadikként az egy nappal korábbi győztes Badea Gheorghe végzett. A junior kategóriában megismétlődött a szombati dobogó, Fazakas nyert Csató és Paskó előtt, az A2-es kategóriában Marticsek is ismételni tudott, Szabó Botondot megelőzve.
A bajnokságból még öt forduló van hátra. Augusztus 26-án Medgyesen lesz futam, majd szeptember 1-jén és 2-án a Gorj megyei Râncán két futamot tartanak. Szeptember 16-án Nyárádmagyaróson tartanak versenyt, a pontvadászat pedig szeptember 29-én Gyergyóditróban zárul.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.