Két nap, két helyszín, számtalan program

Csíkszéki Gazdanapok

124

Idén is két helyszínen, két napra való látnivalóval készülnek a Csíkszéki Gazdanapok szervezői. Szombaton Csíkdánfalván a Kubik-gödörhöz, vasárnap Csík­szentsimonban a tangazdaság udvarára várják a felcsíki és alcsíki gazdálkodókat.

Szeptember 21-én és 22-én, azaz most hétvégén Csíkszéki Gazdanapokra várják a kikapcsolódni vágyó gazdálkodókat és családtagjaikat. Az idei kétnapos – szombaton a csíkdánfalvi Kubik-gödörben, míg vasárnap a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központ udvarán tartandó – rendezvénysorozat a „Vidék–összefogás–fejlesztés” mottót viseli, a szervezők pedig ennek jegyében állították össze a programpontokat is. Az összefogás erejét a gazdák búzaadományaikkal is bizonyíthatják: felajánlásaikkal a Magyarok Kenyere program keretében a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekgondozottjainak élelmezéséhez járulnak hozzá.
Szombaton, a csíkdánfalvi Ku­bik-­gödörben délelőtt 10 és 12 óra között szarvasmarha-bemutatóra várják az érdeklődőket: a felvezetés és a bírálat fél 11-től kezdődik, a legkiválóbb állatoknak járó díjakat pedig fél 1 körül adják át a tenyésztőknek. A fejlesztés jegyében fél 2-től kerekasztal-beszélgetést tartanak: a főtémát a felcsíki vágóhíd és húsfeldolgozó ügye szolgáltatja. Napközben termékvásár, változatos kulturális műsorok és gyermekfoglalkozások, délután az Ügyes-eb kutyakiképző iskola kutyabemutatója, 15 órától erdőkitermelő gépek versenye, majd rönkhúzató verseny szerep a programban. A szombati, felcsíki gazdanapi rendezvénysorozatot késő délután tombolahúzás zárja.
Vasárnap már Alcsík, ezen belül is Csíkszentsimon lesz a házigazda. A Böjte Csaba védencei számára kialakított tangazdaság, azaz a Szent László Gyermekvédelmi Központ udvarán fél 11-től kutyabemutatóra, majd fél 12-től szarvasmarha-bemutatóra invitálják a gazdákat. Délben traktoros felvonulás lesz, amit – a köszöntőbeszédeket követően – szekeres ügyességi verseny követ. Délután Pászka Lehel lovas-íjász-produkcióját, majd a rönkhúzató verseny nyomán a munkalovak erejét csodálhatják meg a résztvevők. Látványosnak ígérkezik a Stihl Timbersports sportfavágó bemutatója is. Ezután kerül sor a dánfalvi és a simoni helyszínen benevezett burgonyák alapján Csíkszék legnagyobb pityókájának díjátadójára is, de ekkor adják át a legszebb, legrendezettebb, virágkerttel ékesített portáknak járó elismeréseket is. Vasárnap az Alcsíki Gazdanapok 18:30-tól Vaszi Levente előadásával, illetve ezt követően a magyarországi Zanzibár együttes koncertjével zárul.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek