Két nap alatt négy mérkőzés

Újabb meccset játszik a Sapientia

79

A hétvégi Csíkszeredai Sportklub elleni találkozókat követően a Sapientia U23 újabb két hivatalos összecsapására derült fény. A román jégkorongbajnokság keretében az egyetemista csapat a Bukaresti Steauát fogadja. A Brassó a Sportullal hangol.

A Sportklub után a Steaua ellen játszik a Sportklub Fotó: Tamârjan Róbert

Két nap alatt négy meccset rendeznek a román jégkorongbajnokságban az elkövetkezendő napokban. Amint arra számítani lehetett, a versenynaptár nem végleges volta miatt számos előre nem látható módosításra kerül sor. És már rögtön a bajnokság első felében megtörtént ez.
Csütörtökön és pénteken két helyszínen lépnek jégre a bajnokságban érintett csapatok. Az előzetes program szerint Brassóban a helyi Corona a Bukaresti Sportul Studențescet fogja fogadni 11, illetve 18.30-i kezdéssel.
Ugyancsak ezen a napon Csíkkarcfalván a Sapientia U23 a Bukaresti Steauát látja vendégül, mindkét nap 18.30-tól. Ezen összecsapás jelenleg sem szerepel a hétvégén lejátszandó meccsek listáján a szakszövetség oldalán. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia közösségi oldalán jelent meg ez a hír. A Sapientia eddig három meccset tudott le, és mindhármat a Csíkszeredai Sportklub ellen. Előbb egy felkészülési meccsen, majd két román bajnoki összecsapáson mérték össze erejüket. A Sportklub 8–1, 9–1 és 15–3 arányban diadalmaskodott. A „bakák” a Gyilkos-tó Kupán léptek jégre és a házigazda GYHK, illetve a Sportklub ellen elszenvedett szoros vereséget követően (3–2 és 6–3) a Fehérvári Titánok ellen alaposan beleszaladtak a pofonba és 10–3-ra kaptak ki.

Túl az első kiszálláson
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as csapata túl van az első magyarországi kiszállásán, hiszen elkezdődtek a bajnoki meccsek ebben a korosztályban. A Györgypál Tamás és Tódor Krisztián által edzett fiatalok öt nap alatt öt meccset játszottak és három győzelem mellett két vereség a mérlegük. A Dunaújvárosi Acélbikákat 5–1, az Óbudát 13–3, míg a Szegedet 12–0 arányban győzték le; a Pesterzsébeti HC-tól 5–1, míg a Vasastól 4–3 arányú vereséget szenvedjenek.
A bajnokság viszont még a kvalifikációs fázisában tart, amikor a 14 nevezett csapat játszik mindenkivel egy mérkőzést. A kör végén az első öt helyezett az A csoportba, az 6–10. helyezettek a B csoportba, míg a fennmaradó négy alakulat a C csoportba kerül. Az akadémia célja, hogy a kvalifikáció végén az első öt csapat között szerepeljen.

Ösztöndíjra pályázhatnak
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia azon túl, hogy a legmagasabb színvonalú feltételeket igyekszik biztosítani a régióban élő utánpótláskorú jégkorongozóknak, anyagi támogatást is nyújt az intézménnyel szerződésben álló tehetséges sportolóknak. Az akadémia céljai közt nemcsak élsportolók nevelése, de a tanulás, a szellemi fejlődés elősegítése is szerepel. Az ösztöndíjak odaítélésénél ennek megfelelően a sportteljesítmény mellett a tanulási eredmények és a játékosok szociális helyzete is fontos szempontot jelent.
Az előttünk álló tanévre középiskolások számára az alábbi ösztöndíjak igényelhetők: a mindennapos oktatási intézménybe való szállítást támogató ösztöndíj (az ösztöndíj értéke 150 lej/hónap); az oktatási intézmény kollégiumában való lakhatást támogató ösztöndíj (az ösztöndíj értéke 350 lej/hónap).
Az ösztöndíjak igénylésének határideje 2019. szeptember 13. Bővebb információkat a szja.ro oldalon lehet találni.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek