Két korosztályban is aranyért harcol a Felcsík SK

100

Már csak a helyosztók vannak hátra a Jégkorong Erdély Liga 2017/2018-as kiírásában, a héten a bajnoki címek is eldőlnek. A Felcsík SK hokisai az U12-es és az U14-es korosztályban is döntőt játszanak, az ISK Csíkszereda mindkét korosztályban a harmadik helyért küzd, míg az ISK Gyergyószentmiklós egy kis- és egy nagydöntőben érdekelt.

Végéhez közeledik az 5. Jég­korong Erdély Liga kiírása, a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület által szervezett nemzetközi pontvadászat az egyetlen hivatalos bajnokság az országban az U12-es és az U14-es korosztályokban. Az alapszakaszt követően februárban és e hónap elején a rájátszást rendezték, a héten pedig a helyosztókat tartják. Egy bajnoki cím biztosan a megyében marad, címvédés pedig egy korosztályban lehetséges.
Az U12-es korosztályban két csoportban küzdöttek a csapatok, az A csoportot a Brassói Corona nyurte az ISK Csíkszereda, a Felcsík SK és az ISK Lendület Gyergyószentmiklós előtt, míg a B csoportból az Olimpia-Viitorul Ploiești/Bukarest, a Steaua Rangers Husky Bukarest, az ISK Triumf Bukarest és a Galaci Dunărea jutott a rájátszásba. Az A csoportosok könnyedén nyerték a negyeddöntőket, az elődöntőben pedig az ISK Lendület a Corona ellen küzdött és jutott be a döntőbe, míg a másik ágon a Felcsík SK kétszer győzte le a bajnoki címvédő ISK Csíkszeredát. A döntő első meccsét szerdán Csíkkarcfalván, a másodikot pénteken Gyergyószentmiklóson játsszák, amennyiben szükséges, úgy szombaton újra megmérkőznek a felek Felcsíkon. A kisdöntőben az ISK Csíkszereda Brassóban nyerte az első meccset, holnap pedig a Vákár Lajos Műjégpályán játszanak a felek.
Az U14-es kiírás alapszakaszát az ISK Csíkszereda nyerte a Felcsík SK és az ISK Gyergyószentmiklós előtt, e három csapat az elődöntőbe jutott, negyedikként a Kisinyovi Gloria csatlakozott hozzájuk, a moldávok könnyedén húzták be a rájátszást. Az elődöntőben az ISK Csíkszereda az első meccset megnyerte a Gloria ellen, ám a moldávok az egyik fél második sikeréig tartó párharcon előbb kiegyenlítettek, majd meg is nyerték a sorozatot. A másik ágon a címvédő Felcsík SK két győzelmet aratott az ISK Gyergyószentmiklós fölött és bejutott a döntőbe. Az U14-es korosztályban a döntőt Csíkkarcfalván rendezik, az első meccset szerdán, a másodikat csütörtökön, szükség esetén pedig pénteken is összecsapnak a felek. A bronzéremért az ISK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós harcol majd.
Tavaly az U12-es korosztályban az ISK Csíkszereda nyerte meg a Jégkorong Erdély Ligát az ISK Lendület Gyergyószentmiklós és a Felcsík SK előtt, míg az U14-es kiírás győztese a Felcsík SK volt, a csíkkarcfalviak a csíkszeredai és a gyergyószentmikló­si ISK-t előzték meg.
A Jégkorong Erdély Liga első – 2014-es – és harmadik – 2015/2016 – kiírását mindkét korosztályban az ISK Csíkszereda nyerte meg, a második idényben – 2014/2015 – az U12-ben a Felcsík SK, az U14-ben pedig az ISK Csíkszereda győzött. Idén először le­het külföldi és gyergyószentmiklósi győztese a Jégkorong Erdély Li­gának.

Eredmények
U12. Negyeddöntők: Brassói Corona – Olimpia-Viitorul Plo­iești/Bukarest 11–3 és 14–3; ISK Csíkszereda – Steaua Rangers Husky Bukarest 17–2 és 16–2; Felcsík SK I. – ISK Triumf Bukarest 13–1 és 28–0; ISK Lendület Gyergyószentmiklós – Galaci Dunărea 6–0 és 7–4. Elődöntők: Corona – ISK Lendület 4–3, 1–3 és 2–3; ISK Csíkszereda – Felcsík SK 3–4 és 3–4.
U14. Rájátszás: Kisinyovi Gloria – Olimpia-Viitorul 9–1 és 8–1; Steaua Rangers Corona – KirályPingvinek-KSE Bikák 1–2 és 2–5, Gloria – KirályPingvinek-KSE Bikák 8–3 és 5–0. Elődöntők: ISK Csíkszereda – Gloria 6–2, 4–5 és 5–6, Felcsík SK – ISK Gyergyószentmiklós 5–4 és 3–1.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 12-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek