Két kerékpárverseny is lesz

66

Csíkszeredában folytatódik a gyerek- és ifjúsági sportolók számára kiírt kerékpár Junior- és Románia-kupa-sorozat. Szombaton az egyéni időfutamokat, vasárnap a mezőnyversenyeket tartják. A viadalokra amatőr és leigazolt sportolókat egyaránt várnak.

Gyerek- és ifjúsági kerékpárverseny lesz Csíkszeredában Fotó: Halmágyi Zsolt
Gyerek- és ifjúsági kerékpárverseny lesz Csíkszeredában Fotó: Halmágyi Zsolt

A hétvégén Csíkszereda ad otthont a kerékpáros gyerek- és ifjúsági sportolóknak kiírt Junior-kupa 3. és 4., valamint a Románia-kupa 6. és 7. fordulójának. A szombati és vasárnapi kerékpárversenyekre 50 és 100 közötti sportolót vár a szervező Román Kerékpáros Szövetség és a Csíkszeredai Intersport SK. A versenyeken 5 és 18 év közötti amatőr és leigazolt sportolók is indulhatnak, a szervezők mindkét kategóriát külön díjazzák. A Románia-kupára az office@federatiadeciclism.ro, a Junior-kupára a juniorcup@tusnadcyclingteam.com elektronikus levélcímen lehet nevezni, iratkozni pedig a versenynapokon a helyszínen is lehetőség van.
Szombaton, augusztus 20-án a csíkszeredai Nagymező utcában, a Somlyó és Kas utcák között egy kilométeres szakaszon tartják az egyéni időfutamokat. Iratkozni lehet a helyszínen 9 és 11 óra között, ekkor bocsátják ki az amatőrök számára a versenyengedélyeket is. Az első versenyző 11.15-kor rajtol, a D2 kategória (5-6 éves gyerekek) fél, a D1 kategória (7-8 évesek) 1, a C kategória (9-10 évesek) 2, a B kategória (11-12 évesek) 4, az A kategória (13-14 évesek) 6 kilométeres versenytávon indul. A kadétok (15-16 évesek) 8, az ifjúságiak (17-18 évesek) 10 kilométeres távon állnak rajthoz.
Vasárnap a mezőnyverseny, a titkárság, valamint a futam rajtja Csíkszeredában, a Szentlélek utcában lesz a tejgyár előtti parkolóban. A verseny ideje alatt a kijelölt útszakaszon félpályás útlezárásra számíthatnak az autósok 10 és 15 óra között. A kerékpárosok a Csíkszereda – Csíkszentlélek – Mindszent – Csíkbánkfalva – Csíkszentmárton útvonalon versenyeznek. A helyszínen 8 és 9.30 között lesz lehetőség iratkozásra, 10 órakor indulnak a D2 kategóriás sportolók, akik 1,2 kilométert teljesítenek. Fél 11-kor a D1 és C kategóriások indulnak, ők 5 kilométert tesznek meg, egy órával később rajtolnak a B és az A kategóriások, akik 14,16 kilométeren versenyeznek. A kadétok és az ifjúságiak 12.30-kor indulnak el, előbbi csoport számára 35, utóbbiaknak pedig 70 kilométer a versenytáv, a díjkiosztót 15 órától tartják.
A Románia-kupa utolsó versenyét szeptember 17-én, a fővárosi National Aréna környékén tartják.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek