csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Két keréken várják a tavaszt

Futóbicikliket vásárolt a székely­udvar­helyi Ficánka napközi. A sporteszközök árát az óvónők és szimpatizánsaik „szaladták össze” tavaly ősszel, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) Fuss neki! akcióján. Hamarosan egy kis KRESZ-park is készül az intézmény udvarán, és indulhat a Bringa-tanoda.

Kis bringák a kis napköziseknek. Minden adott a jó mozgáshoz Fotó: Ficánka Napközi / Facebook

A székelyudvarhelyi Ficánka Napközi Otthon már régóta elkötelezte magát az egészséges életmód és mozgás, a jótékony sporttevékenység népszerűsítése mellett. Tavaly indították el a Két keréken óvodába című programot, amellyel többek között azt szeretnék elérni, hogy minél több család részesítse előnyben a kerékpáros közlekedést, a napközi udvarán KRESZ-parkot kívánnak kialakítani, ahol Bringa-tanodát szervezhetnek, a gyerekek kerékpáros oktatáson vehetnek részt, és már egészen kicsi kortól ismerkedhetnek a közlekedési szabályokkal. Ehhez a programhoz gyűjtöttek támogatást az SZKA októberi hagyományos jótékonysági közösségi szaladásán, ahol közel 5000 lejre tettek szert. Ebből az összegből rendelték meg a kis kerékpárokat, amelyek a hétvégén érkeztek meg.
– Húsz futóbiciklit vásároltunk, mert a szakemberek a gyerekek 5 éves koráig inkább ezt ajánlják, amíg egyensúlyérzékük még nem fejlődött ki megfelelő mértékben. A színes bringákat már a legkisebbek, a két–két és fél éves korú gyerekeink is használhatják – mondta el Antal Csilla, a Ficánka napközi igazgatója. – A tanintézménynek van egy kis tornaterme is, ott máris kipróbálhatják a kerékpárokat a gyerekek, amint viszont beköszönt a jó idő, irány az udvar – tette hozzá Antal Csilla.
Megtudtuk, még idén tavasszal elkezdik a KRESZ-park kialakítását is, ahol a zebrán való átkelés helyes módjával, közlekedési táblákkal is ismerkedhetnek majd a kicsik. Készülnek a bringás pólók, rendelnek még csengőket, bukósisakokat, fényvisszaverő elemeket is.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb