Két kategóriasiker a csíkiaknak

Jól zárták a Iași Ralit

57

Remek hétvégét zárt a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros, a hazai bajnokság utolsó előtti fordulóján kategóriagyőzelemmel zártak. A Iaºi Ralin eldőlt az összetett bajnoki cím, Simone Tempestini moldvai sikerének köszönhetően újra megnyerte a pontvadászatot.

Nemcsak jól száguldott, hanem jól is repült a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros

Két kategóriában is sikerült győznie a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre alkotta csíkszeredai párosnak a Iași Ralin. Noha az 5-ös géposztályban nem volt ellenfelük a csíkiaknak, mégis sokat jelentett a megszerzett pontok száma, hiszen így óriási lépést tettek a bajnoki cím felé. Az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában elért győzelemmel pedig bebiztosították a bajnoki második helyet, idei nagy ellenfelük, Raul Badiu viszont a csúcsra ért. Szombati sikerének köszönhetően Simone Tempestini bebiztosította bajnoki címét egy futammal a zárás előtt.
A szerdai esőzéseknek köszönhetően a Iași Rali pályái nem voltak porosak, viszont a pilóták szerencséjére a murva borítású utak nem áztak annyira át, hogy sárosak legyenek.
– Ideálisak voltak a körülmények, és annak ellenére, hogy minden szelektív az első átmenetel során egy kissé csúszott a kavicsok miatt, a körülmények javultak, így nőttek is a tempók a második átmenetelekre – mondta lapunknak a Iași Ralit követően Teslovan Adrian. A csíki pilóta hozzátette, autójuk is kiválóan működött, és úgy érzik, nemcsak az ellenfelekhez képest, hanem az össz­kerekes autókhoz viszonyítva is jó időket tudtak autózni.
– A hivatalos edzésen sikerült jól beállítani az autót, csak a Iași központjában kialakított szuperszpeciál alatt rakoncátlankodott egy kicsit a sebességváltó elektronikája, de egyéb gondunk nem volt a verseny alatt. A pályákon sok volt az egyenes rész, és itt kiütközött a Citroën és a többi elsőkerék-meg­hajtású autók közötti különbség. Talán ennek is köszönhető, hogy idei nagy ellenfelünk, Raul Badiu nem tudott nyerni – mondta Cseh Vajk Imre. A csíki navigátor szerint most hiányoznak igazából a Kolozs és Bákó Ralin elhullatott pontok.
– Idén két versenyt nem fejeztünk be, egyen az első, egyen pedig a második helyről dobtuk el a vasat. Badiu az idén egyszer nyert ellenünk a pályán – Aradon –, nekünk a Brassó és a Hargita után a Iași Rali volt a harmadik, amikor győzni tudtunk. Badiu viszont a hétvégi második helyével meg­nyerte az elsőkerék-meghajtású autók bajnoki címét – összegezte röviden az idei pontvadászatot Cseh Vajk Imre.
Egy fordulóval a zárás előtt eldőlt az összetett bajnoki cím is: Simone Tempestini a Iași-ban aratott sikerének köszönhetően 2015 és 2016 után idén is meg­nyerte az országos bajnokságot. Az idei pontvadászat a Szeben Ralival zárul, amelyre október 5. és 7. között kerül sor.

A pontszerzők
Összetett:1. Simone Tempestini (Citroën C3 R5), 2. Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5), 3. Szabó Gergő (Mitsubishi Lancer Evo 9), 4. Dan Gârtofan (Skoda Fabia R5), 5. Manuel Mihalache (Mitsubishi Lancer Evo 9), 6. Constantin Aur (Skoda Fabia R5), 7. Cătălin Grigoriu, 8. Sorin Badea (mindketten Ford Fiesta R5), 9. Cristian Dolofan (Mitsubishi Lancer Evo 9), 10. Teslovan Adrian / Cseh Vajk Imre (Citroën DS3 R3T Max).
A 2-es géposztályt Tempestini, a 3-ast Szabó Gergő, a 7-est Alexandru Gheorghe (Peugeot 208 R2), a 9-est Raul Badiu (Suzuki Swift Sport), a 11-est Sebastian Barbu (Mitsubishi Lancer Evo 7) nyerte, míg az 5-ös géposztályban és az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre alkotta páros nyert. A Dacia-kupában Mihnea Mureșan (Dacia Sandero), a Suzuki-kupában Badiu, míg a junior kategóriában Alexandru Gheorghe nyert.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek