Két kategóriában is csíki az első

Medgyesen folytatódik a bajnokság

527

A hétvégén Medgyesen rende­zik a hazai másodosztályú autós hegyibajnokság hetedik for­du­lóját. Csató Roland két kategóriában is listavezető.

Csató Roland két kategóriában is a bajnoki címre hajt

Medgyes ad otthont a ha­zai másodosztályú autós hegyibajnokság kö­vetkező fordulójának, amelyen több Hargita megyei pilóta is elindul. A másodosztályban összesen kilenc különálló futamot tartanak, ugyanakkor három futam közös az első osztállyal. A bajnoki kiírás szerint a hat legjobb eredményt veszik alapul a különálló másodosztályú futamokból, vagy pedig az öt legjobbat és egyet az első osztállyal közösen tartott versenyekből. Három kategóriában harcolnak a csíkszeredai pilóták a bajnoki címekért.
A kilenc önálló másodosztályú hegyi bajnoki futamokból ötnek a helyszíne Hargita megye. A pontvadászat a Szentimrei Büdösfürdő felé vezető úton kezdődött május elején, majd a Szent-Anna-tói futammal folytatódott a hónap végén. Júniusban és júliusban Sugásfürdőn volt futam, ezt követte a gyergyóditrói dupla forduló. A hétvégén Medgyesen lesz verseny, szeptember közepén Nyárádmagyarós lesz a nyolcadik forduló helyszíne, a hónap végén pedig Gyergyóditróban zárul a pontvadászat. A jövő hétvégén Râncan közös futam lesz az első és a másodosztályú hegyi bajnokságban, de mint fennebb közöltük, az ilyen viadalokból csak egyet számolnak be a másodosztályban szereplő pilótáknak.
Összetettben a sepsiszentgyörgyi Bedő Barna vezet 122 ponttal, megelőzve a 117 pontos Orha Claudiut és a szintén háromszéki 98 pontos Zölde Adorjánt. A másodosztály bajnoki címe hármuk között dől majd el, igaz, ehhez Bedőnek még két futamgyőzelem kellene, ami az erőviszonyokat tekintve Nyárádmagyaróson meglehet.
Az A1-es kategóriában két csíkszeredai is harcol a bajnoki címért. Csató Roland 97 ponttal az első, őt a 85 pontos Badea Gheorghe és a 78 pontos Fazakas Erik követi. Csatónak két futamgyőzelem mellett két második, két harmadik és egy negyedik helyezése van, míg Fazakas egyszer az első és háromszor a második helyen zárt, de az első osztállyal közösen rendezett viadalokon egyszer harmadik lett.
Az A2-es géposztályban Szabó Botond a második helyen áll, a csíkszeredai pilóta egyszer nyert, háromszor a második, egyszer pedig a harmadik helyen zárt és 78 pontot gyűjtött, míg az éllovas Marticsek Zoltánnak 99 egysége van. Szabónak ugyan van esélye a bajnoki címre, de ehhez az utolsó három futamon nyernie kellene.
Az A3-as kategóriában Orha 102 ponttal első a 93 pontos Bedő és a 75 pontos Zölde előtt, a negyedik helyen is háromszéki pilóta áll, Szőcs Lóránt a 74 pontjával még felférhet a dobogóra.
A junior kategóriában Csató Roland vagy Fazakas Erik lesz a bajnok, ez már biztos, hiszen a harmadik Paskó Péternek óriási a hátránya a két csíkszeredai pilótával szemben. Csató az első, a második és a negyedik futamot nyerte, míg Fazakas a harmadik, az ötödik és a hatodik versenyen volt a legjobb, előbbinek 73, utóbbinak 55 pontja van. A két csíkszeredai párharca akár Fazakas javára is eldőlhet, hiszen a Renault Twingo pilótája négy, míg Csató már hat versenyen pontozott. A csíkszeredai pilóták mind a Richy Racing Team tagjai.

Falunapon ügyeskedtek
Vasárnap a Csíkszentkirályi Falunapok keretében a helyi polgármesteri hivatal és a Richy Racing Team szervezett autós ügyességi versenyt a község szabadtéri jégpályáján.
A junior kategóriát Hanga Eduard Laurenáiu (Fiat Punto) nyerte Kopacz Zsolt (Peugeot 206) előtt, a hátsókerék-meghajtású autósok közül Lakatos István Róbert (BMW 320i) bizonyult a legjobbnak, megelőzve Unguran Botondot (BMW) és Tamás Ernőt (BMW), míg a haladó versenyzők kategóriájában Bilibók Csongor (Daihatsu) győzött Sándor Szilárd (Daihatsu) és Kádár István (Volswagen) előtt.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.