Két itthoni meccs a héten

Kezdődnek a visszavágók A VSK csíkszereda számára

40

Ma délután elkezdődnek a hazai férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának visszavágói. A C csoportban szereplő VSK Csíkszereda a hetedik helyről várja a folytatást, a csíkiak a visszavágókat két hazai meccsel kezdik. Ma 17 órától Târgu Jiu csapatát fogadják Lászlófy Botond tanítványai az Erőss Zsolt Arénában.

Ma játszik Simeunovic (25), de a hétvégi szereplése nem biztos Fotó: László F. Csaba / Archív

Tizenkét napos pihenőt követően ma elkezdődnek a hazai férfi kosárlabda-bajnokság visszavágói. A C csoportban szereplő VSK Csíkszereda az alapszakasz első körének felét a hetedik helyen zárta 13 ponttal és 4/5-ös mérleggel, a visszavágókra pedig a csapat célja, hogy több győzelmet szerezzenek, mint a pontvadászat első részében.
Az odavágó utolsó mérkőzését követően a csíkiak legtöbb pontját termelő Goran Ostojic távozott a VSK-tól, a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést. Lászlófy Botond azt mondta, noha szeretné romániai játékossal pótolni a horvát állampolgárságú szerb kosarast, nagyon nehéz Ostojic posztjára hazai játékost találni, így nagy az esély arra, hogy egy külföldivel pótolják a távozót.
A VSK Csíkszereda edzője viszont egy érdekes esetről is beszámolt.
– Október 20-án adta be vízumkérelmét a belgrádi román nagykövetségen Dorde Simeunovic, és annak ellenére, hogy egy hónap az elbírálási időszak, játékosunk még nem kapott tartózkodási vízumot. Az elmúlt tíz napot otthon töltötte, ma játszik, de holnap már hazautazik, hiszen kilencven napnál többet nem tölthet az országban vízum nélkül, ha meg ellenőrzik tartózkodását, könnyen kitilthatják az országból. Ezt pedig nem akarom sem én, sem ő – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond.
Simeunovic érvényes szerződéssel rendelkezik a VSK Csíkszeredával, ennek ellenére vízumkérését nem is tárgyalta érdemlegesen a belgrádi román nagykövetség. – Több alkalommal is kért a nagykövetség tőlünk iratokat a játékos szerződésével kapcsolatosan, ám mindeddig ügyében nem született semmilyen döntés. Számunkra is fontos lenne tudni, hogy végül kap-e Simeunovic vízumot vagy nem, hiszen decemberben nagyon zsúfolt a meccsnaptárunk: tizenegy nap alatt négy találkozónk lesz, majd egyhetes szünetekkel még kettő, és szükségünk van a szerb légiósra – mondta Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, hasonló helyzetben van több romániai csapat is szerb játékosaival kapcsolatba, sőt tudomása van olyan esetről is, hogy érvényes szerződéssel rendelkező szerb légiós nem kapott vízumot, így kénytelenek voltak megválni tőle.
Ma délután öt órától a VSK Csíkszereda az Erőss Zsolt Arénában kezdi meg a visszavágókat a Târgu Jiu-i SE ellen.
– Fontos mérkőzés előtt állunk, és szeretnénk visszavágni ellenfelünknek az őszi vereségért. Egy ponttal állnak előttünk, és nagyjából egyforma játékerőt képvisel a két csapat, így szoros találkozóra számítok, de mindenképpen győzni szeretnénk – mondta Lászlófy Botond.
A csíkiak viszont a Focșani-ban zajló meccsre is figyelnek, hiszen amennyiben ott hazai siker születik, és Lászlófy Botond tanítványai is nyernek ma, úgy a VSK Csíkszereda egy, de akár két helyet is léphet előre a tabellán.
– Azért is fontos a mai, illetve a szombati győzelem, mert a két sikerért járó négy ponttal nagyon közel kerülhetnénk a dobogós helyezésekhez – mondta lapunknak Lászlófy Botond.

A műsor
C csoport 10. forduló: ma: VSK Csíkszereda – Târgu Jiu (17), Ko­lozsvári Universitatea – VSK Má­ramarossziget (17), Bukaresti CN Aurel Vlaicu – Bukaresti Ag­ronomia (17), VSK Focșani – Bu­karesti Rapid (17.30), Galaci Phoenix – VSK Marosvásárhely (18).
A csoport jelenlegi állása: 1. Marosvásárhely 18 pont (9/0), 2. Máramarossziget 18 p. (8/2), 3. Phoenix 17 p. (8/1), 4. Focșani 14 p. (5/4), 5. Târgu Jiu 14 p. (5/4), 6. Rapid 13 p. (4/5), 7. VSK Csíkszereda 13 p. (4/5), 8. Agronomia 12 p. (2/8), 9. Aurel Vlaicu 10 p. (1/8), 10. Universitatea 9 p. (0/9).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek