vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Két hetedik hely az országosról

Mindkét megyei csapat a hetedik helyen végzett az ifjúsági IV-es országos kézilabdadöntőben. A lányoknál a VSK Csíkszereda, míg a fiúknál a Székelyföldi Kézilabda Akadémia volt érdekelt a mezőnyben. A VSK kapusa viszont elhozta a torna különdíját.

A hetedik helyezett csíki csapat

Ugyan nem sikerült a tavalyi bravúrt megismételnie a VSK Csíkszereda lány kézilabdacsapatának, amely ezúttal a hetedik lett Râmnicu Vâlceán az ifi IV-es kézilabda országos döntőn, de a hetedik hely is megsüvegelendő. A Szabó Előd, Léstyán István és Erőss Levente által felkészített csíki csapat a csoportkörből kijutott, ám az ágrajza szinte lehetetlenné tette, hogy a tavalyi negyedik helyet elérjék. Már csak abból az okból is, hogy az idei két döntős, a Bukaresti 6. Sz. Iskola és a Bákói ISK ellenfelük volt. Az edzők szerint ugyanakkor reális helyezést értek el, de az első helyosztós meccset Petrozsény ellen sajnálják, hiszen elmondásuk szerint az nyerhető lehetett volna. Ugyanakkor a legjobb kapusnak járó különdíjat Tunariu Beatrice elhozhatta a romániai női kézilabdázás fellegvárából. A fiúknál az Orbán Szilárd és Kónya Hunor Barnabás edzett fiúcsapat hasonló pályát futott be Brassóban, mint a VSK lánycsapata. A csoportkörből sikerült a továbbjutás, hogy végül a középdöntő nagy falat legyen. Végül az SZKA is a hetedik helyen végzett. A torna álomcsapatába udvarhelyi részről Tódor Krisztián került be, mint a legjobb balszélső.

Eredmények
Fiúk: csoportmérkőzések: Székelyföldi Kézilabda Akadémia – Vaslui ISK 14–16, Székelyföldi Kézilabda Akadémia – Temesvári 7-es Számú Ált. Isk. 16–12, Székelyföldi Kézilabda Akadémia – Ploiești-i ISK 21–15; középdöntő: Székelyföldi Kézilabda Akadémia – Suceavai ISK 18–23, Székelyföldi Kézilabda Akadémia – Vidombáki Sporting 16–12; helyosztó, 5–8. helyért: Székelyföldi Kézilabda Akadémia – Brassói Transilvania 18–21; 7–8. helyért: Székelyföldi Kézilabda Akadémia – Vidombáki Sporting 25–15.
Lányok: csoportmérkőzések: Bákói ISK – VSK Csíkszereda 27–15, VSK Csíkszereda – ISK Caracal 31–24, Academia Ploiești – VSK Csíkszereda 19–17; középdöntő: VSK Csíkszereda – Bukaresti 6. Sz. Iskola 11–30, VSK Csíkszereda – Resicabánya 14–13; helyosztó, 5–8. helyért: VSK Csíkszereda – Petrozsényi ISK 20–21; a 7–8. helyért: VSK Csíkszereda – Resicabánya 17–10.

 

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb