Két gyergyói, egy csíki siker

Jó hétvégét zártak a kosarasok

418

Három győzelmet arattak a Hargita megyei csapatok a hazai kosárlabda utánpótlás bajnokságokban az elmúlt hétvégén. Az ISK Gyergyószentmiklós U14-es lánycsapata listavezetőként várhatja a folytatást, az U13-as VSK Csíkszereda pedig a második helyen áll. A hétvégén három csapat is érdekelt lesz a pontvadászatokban, két tornát pedig megyénkben rendeznek meg.

Egy győzelem és egy vereség a hétvégi mérlege a VSK-nak Fotó: László F. Csaba / archív

Jól szerepeltek a Hargita megyei csapatok a hétvégén a kosárlabda országos utánpótlás bajnokságokban. A hétvégén sem lesz megállás, holnaptól Csíkszereda és Gyergyószentmiklós is házigazdája lesz egy-egy tornának.
Az elmúlt hétvégén két megyebeli csapat lépett pályára az országos bajnokságban. Az ISK Gyergyószentmiklós U14-es lánycsapata házigazdaként két győzelmet aratott a Basilidesz Tibor Sportcsarnokban, így továbbra is listavezetők az elődöntő V B csoportban. A VSK Csíkszereda U13-as fiúcsapata Bukarestben lépett pályára az elődöntő G D csoport első tornáján, Vita András tanítványai a bákóiakat húszpontos különbséggel győzte le, viszont a házigazda Ballertől tíz pontra kapott ki, így a második helyről várják a folytatást.
A hétvégén két gyergyó­szentmiklósi és egy csíkszeredai csapat érdekelt a hazai pontvadászatban, mindkét város házigazdája lesz egy-egy tornának. Az ISK Gyergyószentmiklós U13-as csapata Craiován játszik, a lányokra szombaton két, vasárnap pedig egy találkozó vár az elődöntő II A csoport harmadik tornáján. A gyergyói lányok két tornát követően 6 ponttal (2 győzelem / 4 vereség) a harmadik helyen állnak.
A Basilidesz Tibor Sportcsarnokban kezdi meg szereplését az elődöntő C B csoportjában az U14-es ISK Gyergyószentmiklós. A csapat holnap este Craiova, szombaton két marosvásárhelyi gárda, vasárnap pedig mangaliai és bukaresti ellenfeleivel szemben küzd a lehető legjobb eredményekért.
Csíkszeredában két helyszínen zajlik a hétvégén az U18-as fiú elődöntő C B csoportjának harmadik tornája, holnap és vasárnap az Erőss Zsolt Arénában, szombaton pedig a Márton Áron Gimnázium mögötti sportteremben lépnek pályára a csapatok. A VSK Csíkszereda 18 ponttal (8/2) vezeti a csoportot a szintén 18 pontos (8/2) Bukaresti Dan Dacian előtt, a harmadik helyen a Galaci Phoenix áll 15 ponttal (5/5), negyedik a LPS Marosvásárhely 14 ponttal (4/6), ötödik a fővárosi Laguna 13 ponttal (3/7), míg az utolsó helyen a Valbon Arad áll 12 ponttal (2/8). Érdekesség, hogy a csíkiak eddig csak a Phoenix ellen nem tudtak győzni, az első tornán a galaciak 61:48-ra, a másodikon 50:42-re nyertek, míg a VSK az előző két tornán legyőzte az üldöző Dan Daciant – 53:50-re és 70:46-ra, a fővárosiak pedig mindkétszer felülmúlták a Phoenixet, amelynek volt egy kisiklása a Bukaresti Laguna ellen is. A VSK két üldözője ellen szombaton játszik a Márton Áron Gimnázium mögötti sportteremben.
Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában is mindhárom nap a tornákra a nézők belépése díjtalan.

Eredmények
U14, lányok. Elődöntő V B csoport, második torna: Marosvásárhelyi Maros – ISK Gyergyószentmiklós 43:62, ISK Gyergyószentmiklós – ISK-Brasovia Brassó 77:53. Az állás: 1. ISK Gyergyószentmiklós 8 pont (4/0), 2. Maros 6 p. (2/2), 3. ISK-Brasovia 4 p. (0/4).
U13, fiúk. Elődöntő G D csoport, 1. torna: VSK Csíkszereda – ISK 2 Bákó 73:53, Bukaresti Baller – VSK Csíkszereda 36:26. Az állás: 1. Baller 4 p. (2/0), 2. VSK Csíkszereda 3 p. (1/1), 3. Bákó 2 p. (0/2).

A hétvégi műsor
U13, lányok: Elődöntő II A csoport, 3. torna (Craiova): szombat: ISK Gyergyószentmiklós – ISK Craiova (11), Kolozsvári Galactica – ISK Gyergyószentmiklós (17); vasárnap: ISK Gyergyószentmiklós – Bukaresti Olimpia (9).
U14, fiúk. Elődöntő C-B csoport, 1. torna (Gyergyó­szentmiklós): holnap: ISK Gyer­gyószentmiklós – Champions-Toro Craiova (19); szombat: Marosvásárhelyi Gladius – ISK Gyergyószentmiklós (13), ISK Gyergyószentmiklós – Marosvásárhelyi Lucky Dragons (17); vasárnap: MC Ball Mangalia – ISK Gyergyószentmiklós (8.30), Bukaresti Panathinaikos PBA – ISK Gyergyószentmiklós (16.45).
U18, fiúk. Elődöntő C B csoport, 3. torna (Csíkszereda): holnap: Bukaresti Dan Dacian – Bukaresti Laguna (9), Valbon Arad – Galaci Phoenix (11), Marosvásárhely – VSK Csíkszereda (13); Phoenix – Dan Dacian (15.30), VSK Csíkszereda – Valbon (17.30), Laguna – Marosvásárhely (19.30); szombat: Phoenix – Laguna (9), Valbon – Marosvásárhely (11), Dan Dacian – VSK Csíkszereda (13), Laguna – Valbon (15.30), VSK Csíkszereda – Phoenix (17.30), Marosvásárhely – Dan Dacian (19.30); vasárnap: Phoenix – Marosvásárhely (9), Dan Dacian – Valbon (11), VSK Csíkszereda – Laguna (13).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.