Két év után újra a Final Fourba: Továbbjutott az Imperial Wet

14

A román teremlabdarúgó-bajnokság mezőnyének két legerősebb csapata mérte össze erejét a Román-kupa negyeddöntőjében. Csak egyikőjük juthatott tovább a négyesdöntőbe. Ezt pedig a Csíkszeredai Imperial Wet érte el a Galaci United kárára.

Az alapszakasz végeztével a Román-kupa negyeddöntőinek mérkőzéseire kerül sor a teremlabdarúgó-idényben. Elsőként a bajnoki címvédő és alapszakaszgyőztes Csíkszeredai Imperial Wet a tavalyi ezüstérmes Galaci United otthonában lépett pályára. Ott, ahol legutóbb 3–1-es vereséget szenvedtek. Ráadásul ezúttal nem szabadott botlani, hiszen a párharc egy meccsen dőlt el.
A felek egymás hibáiból éltek az első félidőben, és így hullámzó volt az első 20 perc. A hazai oldalról az exszékelyudvarhelyi Grigoraș, míg a túloldalon Lopez remekül tette a dolgát. A hazai kapust viszont két alkalommal a kapufa is megmentette. Ebből a szempontból visszaköszönt a felek legutóbbi galaci meccse, amikor a csíkiak rendre a kapufákat találták el.
Az első félidővel ellentétben a második 20 perc jobb iramot hozott. Rögtön az első percekben Prsic és Savio került helyzetbe, hogy a hazaiak kiegyenlítsék a játék képét. Sőt Obada révén nagy ziccert is kihagytak, akinek emelése épphogy elkerülte a kaput, amelyhez viszont kellett Lopez beleérése is. A meccs feléhez érkezve a csíkiak gyorsítani próbálták a játékot és ezen próbálkozásukat siker koronázta. A 28. percben a labda útja Lopez–Prsic–Rakics volt, és utóbbi külsővel parádésan emelt a kapuba kiszorított helyzetből. A bekapott gól szemmel láthatóan megzavarta a hazaiakat. Több csíki lehetőség akadt, amelyek közül a legnagyobb Küsmödi neve mellé került fel, aki szemtől szemben nem tudta becsapni volt csapattársát, Grigorașt.
A hazaiak viszont nem adták fel, és a csíkiak részéről elég volt egy könnyelműség a félpályánál, amelyből lefordultak a galaciak, és Cireș egyenlített közvetlen közelről. A gól feltüzelte a vendégeket, akik átvették a játék irányítását az el-elfáradó hazaiaktól. Jöttek a helyzetek is, de azok rendre kimaradtak. A döntés végül 1:11 perccel a vége előtt született meg. A hazaiak összehozták a hatodik szabálytalanságukat és a megítélt 10 méterest Rakics bombázta a kapuba.
A United szakmai stábja azonnal időt kért, és átváltottak a vészkapus taktikára, de helyzetig sem jutottak a rendkívül szervezetten védekező csíkiakkal szemben, akik így behúzták a győzelmet és a Final Fourba jutást.
Eredmények, Román-kupa, negyeddöntő: Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet 1–2 (0–0) /Cires (32.), illetve Rakics (29., 39.)/; Kolozsvári Clujana – Dévai Autobergamo 2–6 (1–4). A Kézdivásárhelyi KSE – FK Székelyudvarhely összecsapást ma 18 órától rendezik, míg a Temesvári Informatica – Dunărea Călărași párharcot szerdán.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek