2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Két esélyes is búcsúzott

Két, a végső győzelemre is esélyes pilóta nélkül folytatódik ma a Dakar Rali. A Dél-Amerikában zajló terepralin az esőzések miatt pénteken lerövidítették a szelektív szakaszt, szombaton pedig el sem rajtolt a mezőny, így a betervezett tegnapi szünnap helyet két napot pihenhettek a résztvevők.

Carlos Sainz a bukással átdizájnolta a Peugeot-t. Nem tudták megjavítani

Egy nap helyett két napot pihenhettek a Dél-Amerikában zajló Dakar Rali résztvevői, miután az esőzések miatt először a pénteki, ötödik szakasz szelektívjét rövidítették le a szervezők, majd törölték a szombati nap teljes távját. Tegnap amúgy is tervezett szünnap volt, így a megerőltető első hét után megérdemelten pihenhettek két napot a pilóták.
Az autósoknál két, a végső sikerre is esélyes pilótának is búcsúznia kellett a hétvégén. Nasszer al-Attijah még a szerdai etapon elhagyta egyik kerekét egy darab kiszakadt futóművel, és annak ellenére, hogy a pilóta és navigátora mindent megtett az etap befejezéséért, nem sikerült beérniük a célba. Viszont csak a csütörtöki etap előtt vált biztossá, hogy feladták a versenyt. Csütörtökön Carlos Sainz számára is véget ért az idei Dakar Rali. A spanyol pár kilométerrel a gyorsasági szakasz célja előtt egy jobbos kanyart elvétett, kisodródott és egy szakadékba zuhant. Szerencsére nem lett sem Sainznak, sem a navigátorának, valamint az út szélén áldogáló két nézőnek sem baja az esetet követően a spanyol ugyan beért a célba, ám a pénteki rajtig nem tudták a Peugeot szerelői megjavítani autóját. Csütörtökön a motorosoknál a tavalyi győztes ausztrál Toby Price feladta a küzdelmet, miután a szelektív szakasz utolsó kilométerein hatalmasat bukott és combcsonttörést szenvedett.
Pénteken az esőzések és vihar miatt a két kijelölt szelektív közül csak az elsőn ment át az autósok mezőnye, így a 449-ből 219 kilométert értékeltek, viszont a motorosok a teljes távot teljesítették. A szombati versenynapot teljesen törölték az esőzések miatt.

Eredmények
4. szakasz: San Salvador de Jujuy – Tupiza (416 km): autósok: 1. Cyril Despres (Peugeot), 2. Mikko Hirvonen (Mini), 3. Nani Roma (Toyota); motorosok: 1. Matthias Walkner (KTM), 2. Joan Barreda (Honda), 3. Michael Metge (Honda), …21. Gyenes Emánuel (KTM), …57. Marcel Butuza (KTM), …74. Dési János (KTM).
5. szakasz: Tupiza – Oruro: autósok (219 km): 1. Sebastien Loeb (Peugeot), 2. Nani Roma (Toyota), 3. Stéphane Peterhansel (Peugeot). Az állás: 1. Peterhansel, 2. Loeb+1:09 perc, 3. Despres +4:54 perc. Motorosok (416 km): 1. Sam Sunderland (KTM), 2. Paulo Goncalves (Honda), 3. Adrien van Beveren (Yamaha), …25. Gyenes, …64. Dési, …102. Butuza. Az állás: 1. Sunderland, 2. Pablo Quintanilla (Husqvarna) +12 perc, 3. van Beveren +16:07 perc, …18. Gyenes +1:42:26 óra, …66. Dési +5:40 óra, …79. Butuza +7:21:48 óra.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb