csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Két érmet nyertek

Július utolsó napjaiban tartották meg az Elisabeta Polihroniade nevéhez fűződő sakkversenyt a Bukaresti Műszaki Egyetemen. Az iskolák vegyes összetételű sakkcsapatainak országos döntőjén az ország 36 iskolájának több mint ötven csapata mérte össze tudását három korcsoportban. Hargita megyét a gyer­gyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola diákjai képviselték a rangos megmérettetésen.

Arany- és bronzéremmel zárták az országos sakkversenyt a gyergyóalfalviak Fotó: Kiss Arnold

A fővárosi Műszaki Egyetem adott otthont július 27. és 31. között az Elisabeta Polihroniade nevéhez fűződő sakkversenyt, amely az iskolák vegyes összetételű sakkcsapatainak országos döntője volt. A kisiskolások versenyében tizenkilenc csapat vett részt, közöttük a gyergyóalfalvi, amelyet a negyedik osztályos Laczkó Áron, a harmadikos Kiss Hanna és Madarász Rita, valamint az elsős Kiss Abigél alkottak.
A hétfordulós verseny eredménye országos aranyérem lett a vidéki iskolák kategóriájában, valamint harmadik helyezés az összetett versenyben. A női mezőny legeredményesebb játékosa Kiss Abigél, aki a tornát maximális pontszámmal teljesítette. A női csapatverseny legeredményesebbje Kiss Hanna volt a megszerzett öt pontjával, aki nagymértékben hozzájárult, hogy csapata országos bronzéremmel zárja a versenyt.
A diákok kombinatív játéka, a taktikai utasítások gyakorlatba ültetése példaértékű volt, a csapat az előzetes várakozásokon felül teljesített. Annál is inkább, mert a döntőre továbbjutó csapatok összetételében nagyrészt három fiú és egy lány szerepelt, mi pedig három lánnyal bizonyítottunk – mondta el Kiss Arnold pedagógus, a csapat felkészítője.
A gyergyóalfalvi Kiss lányok újabb versenyre készülnek: részt vesznek a Csíkszeredában sorra kerülő XII. Caissa Nemzetközi Sakkfesztiválon.

Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb