2021, január 16, szombat.

Két érem Nagybecskerekről

Eredményes hétvégét zártak a csíkszeredai cselgáncsozók a hétvégén a vajdasági Nagybecskerekben megrendezett U21-es Balkán-bajnokságon. A három tatamira álló cselgáncsozó közül kettő éremmel térhetett haza. A most következő hétvégén az U15-ös korosztályé a szó, akik a montenegrói Zabljakban állnak tatamira.

Szőcs Elemér és Orbán Lehel (középen) érmekkel tért haza
Szőcs Elemér és Orbán Lehel (középen) érmekkel tért haza

[dropcap]E[/dropcap]gy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a csíki cselgáncsozók Nagybecskerekből (Zrenjamin), ahol U21-es Balkán-bajnokságot rendeztek. Az Albu Botond és Pantea Cornel által felkészített sportolók közül Orbán Lehel (55 kg) a második helyet szerezte meg, míg Szőcs Elemér (73 kg) a harmadik helyen végzett. Tatamira lépett még Stoica Márk is, aki a 81 kilogrammosok súlycsoportjában a hetedik pozícióban zárt. Nevezve volt, de sérülése miatt nem tudott küzdeni Bardócz Richárd. Mint ismeretes, a Balkán-bajnokságon súlycsoportonként az országos bajnokság első két helyezettjei vehettek részt.
Az U21-es korosztályt követően most hétvégén az U15-ösöké a főszerep. Ők a montenegrói Zabljakban kell helyt álljanak. Ide is négy csíki sportoló – Antal Botond, Radvánszky Ádám, Radvánszky Szilárd és Imets Dorottya – fog elutazni Dánél Szabolcs, illetve Pantea Cornel kíséretében.

Európa-kupára készülnek
A Balkán-bajnokságot követően az U21-es korosztály számára nem áll meg az élet, hiszen három Európa-kupára hivatalosak. A sorozat előtt Szőcs Elemérre viszont egy kőkemény edzőtábor vár. A román olimpiai válogatott, fiatal tehetséges sportoló a Barcelona melletti Castelldefels-ben vesz részt egy edzőtáborban. Ezt követően júliusban egymást követő három hétvégén az U21-es korosztály a Pakson, Wroclawban, illetve Prágában sorra kerülő korosztályos Európa-kupára mennek. Érdekesség, hogy Szőcs Elemér súlycsoportjában az ötödik helyen áll a világranglistán.

Darvas Attila

Előző cikkFöldes Anna hátranéz
Következő cikkEgerben fociztak

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb