2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Két érem az országos bajnokságról

Jól szerepeltek a korosztályos bajnokságokban a Godako Ökölvívó Sportklub tanoncai. A hároméves kitartó munka gyümölcse beérni látszik a sportágban. 

A romániai ifjúsági ökölvívó-bajnokságon, Zsil­vá­sár­hely­en három, a junior és ifjúsági ökölvívó magyar bajnokságon egy gyergyói sportoló szerepelt az elmúlt időszakban a Godako ökölvívó Sportklub részéről. Mindkét rangos versenyről érmet hoztak Popa Ion Jancsi, illetve Csiki Róbert révén – ismertette Huszár Árpád, a klub elnöke a jelentős sikereket. 

Mint lapunk beszámolt, Popa Ion Jancsi a hazai U16-osok mezőnyében az 50 kg-os súlycsoportban a második helyen zárt. A gyergyói bokszoló azt mondta, jól érezte magát a ringben, de jobb teljesítményt várt volna el magától. – Remélem, ezután mindig kihozom magamból a maximumot – mondta Popa Jancsi.

A magyar junior és ifjúsági országos bajnokságon Csiki Róbert indulhatott. Az 57 kg-os súlycsoport elődöntőjében az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolója végig fölényesen jobb volt ellenfelénél, a 2019-es serdülő Európa-bajnokságon bronzérmes Petrovics Krisztofernél, azonban a bírók megosztott pontozással utóbbinak ítélték a győzelmet.

– Kitartó, kemény munka a jelentős eredmények titka – mondta Huszár Árpád edző. A Godako Ökölvívó Sportklub keretein belül Erdélyben százhúsz gyerek edz napi rendszerességgel, legnagyobb létszámban a gyergyószentmiklósiakkal foglalkoznak. Az ökölvívó akadémia épülete is jó ütemben épül, Huszár szerint a kivitelező azt ígérte, november 20-ig elkészül a szerkezet, és be lehet zárni az épületet, így a tél folyamán a belső munkálatokkal is lehet haladni.


Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb