Két első hely Kaposvárról

Remekeltek a csíki kézilabdás lányok

469

Miként az elmúlt években, úgy idén is részt vett a VSK Csíkszereda két kézilabda lánycsapata a kaposvári Intersport Youth Handball Festival elnevezésű tornán. A csíkiak az U12-es, illetve az U14-es kiírásban is győztesként jöttek ki.

Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a csíkszeredai lányok

Véget ért Kaposváron az Intersport Youth Handball Festival, amelyen a VSK Csíkszereda U12-es, illetve U14-es lány kézilabdacsapata is részt vett, az elmúlt évek hagyományai szerint. A VSK Csíkszereda az U12-es korosztályban egy, míg az U14-esben két csapattal nevezett. Az Erőss Levente, Léstyán István, illetve Szabó Előd-Zsolt edzőtrió által vezényelt lányok remekül abszolválták az előttük álló feladatokat, bár akadt némi nehézség is.

Csont nélkül hozták az első helyet
Az U12-es korosztályban öt csapat küzdött meg. Az öt csapat mindegyike játszott mindenkivel, hogy majd a csoport első két helyezettje játszhassa a finálét. A VSK magabiztosan hozta mind a négy csoportmeccsét és jutott be a fináléba a tajvani Tanzi Primary Schoolal együtt. A tajvaniakat a csoportkörben kilenc góllal verték a lányok, ám a finálé szorosabb meccset hozott. Az első félidőben jó támadójátékkal sikerült ötgólos előnyt szerezni, a másodikban a tajvaniak többször is megpróbáltak felzárkózni, fel is jöttek egy gólra, de ilyenkor rendre sikerült tolni egyet azon a bizonyos szekéren, a vége teljes mértékben megérdemelt kétgólos siker lett.

Vita után hetesekkel verték Vâlceát
Az U14-es korosztályban a VSK két csapatot indított, akiket a szervezők értelemszerűen két külön csoportba soroltak. Az A csoportba az A csapat egy vereség mellett három győzelmet könyvelt el, míg a másik ágon a B csapat csoportelsőként jutott tovább.
Az egyenes kiesési szakaszra a VSK edzői egyesítették a két csapatot, amely okozott némi gondot. „A Lég elleni negyeddöntő mérkőzés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség küldöttje a kezdő sípszó előtt közölte, hogy nem engedi lejátszani a mérkőzést, abból az okból kifolyólag, hogy a csapatokat nem vonhatjuk össze. (Holott alig pár éve a holland Brabant csapata kétszer is így nyert döntőt a mi kárunkra, és a versenykiírásban sincs semmilyen erre vonatkozó paragrafus, illetve a szervezők az iratkozásunk előtt elfogadták ezen kérésünket). Háromórás maratoni egyeztetés után megszületett a döntés, köszönhetően nagyban a felvidéki légieknek, akik mindvégig kiálltak mellettünk” – fogalmazott Szabó Előd-Zsolt tréner.
Innentől kezdve nem volt megállás a döntőig. Léget 17, majd Mátészalkát 5 góllal verték. A fináléban jött a román női kézilabdázás egyik legnagyobb fellegvára, a Chimia Râmmicu Vâlcea, akik a román korosztályos bajnokságban döntőt játszottak. A csíki szünetben a Vâlcea még eggyel ment, ám a második félidőre, bár már volt négy is közte, helyrerázódott a VSK védekezése és helyzetkihasználása is, így a rendes játékidőt ikszel zárták. A heteseknél a VSK-tól csak egy hibát jegyezhettünk, míg a túloldalon kettőt, így jöhetett a csíki ünneplés Kaposváron.

Eredmények
U12-es korosztály: csoportkör: VSK Csíkszereda – Mátészalka MTK 23–20, VSK Csíkszereda – Tanzi Primary School (tajvani) 26–17, VSK Csíkszereda – NOVA Kézisuli 25–9, VSK Csíkszereda – Kárpáti Sportiskola (kárpátaljai) 15–12; döntő: VSK Csíkszereda – Tanzi Primary School 24–22.
U14-es korosztály: A csoport: VSK Csíkszereda A – Chimia Râmnicu Vâlcea 20–25, VSK Csíkszereda A – Nova Kézisuli 29–13, VSK Csíkszereda A – Légi HAO (felvidéki) 20–12, VSK Csíkszereda A – Mátészalkai MTK 28–17; B csoport: VSK Csíkszereda B – Váci NKSE 21–14, VSK Csíkszereda B – RCOR Minszk (fehérorosz) 19–18, VSK Csíkszereda B – Ghica Rucar 27–8; negyeddöntő: VSK Csíkszereda B – Légi HAO 32–15; elődöntő: VSK Csíkszereda – Mátészalka MTK 28–23; döntő: VSK Csíkszereda – Chimia Râmnicu Vâlcea 23–22 – hetesekkel.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek