Két csoportra osztanák a mezőnyt: Van elképzelés a folytatásra

15

Május közepe előtt biztosan nem fog elrajtolni a román labdarúgó-bajnokság második, illetve harmadik vonala. A Román Labdarúgó Szövetség már elkészített egy lehetséges menetrendet a folytatásra.

Még az edzések is be vannak tiltva a román labdarúgó-bajnokságban

A szükségállapot időszakában még az edzések is tilosak a román labdarúgó-bajnokságban érdekelt csapatok számára. Ez a tervek szerint április 16-án járna le, amelyet követően lehet elkezdeni az edzéseket. Ennek apropóján a Román Labdarúgó Szövetség már az első ligára hozott egy forgatókönyvet. A másod- és harmadosztályra is készítettek egyet, amelyek ugyan még vita tárgyát képezik. És ezen nincs is amit csodálkozni.
A másodosztályban érdekelt csapatokat a jelenleg elfoglalt helyezések alapján felsőházi és alsóházi csoportokra osztanák. A felsőházba kerülne az első nyolc helyezett, míg a 9–18. helyezettek az alsóházba kerülnének. Az eddig megszerzett pontokat a felek továbbvinnék, ugyanakkor a bajnokságtól legutóbb visszalépett Sportul Snagov pontjait törölnék, akár visszamenőleg is.
Mind az alsóházban, mind a felsőházban egy kört rendeznének. A felsőházban és az alsóházban is egyszer találkoznának a csapatok. A hazai, illetve idegenbeli meccseket pedig sorshúzással döntenék el.
Ugyanezen elképzelés mentén feleznék meg a harmadosztály csoportjait is.
Ebbe az elképzelésbe viszont beleszólhat még az államelnök, amely már megszellőztette, hogy az április 16-ig tartó szükségállapotot további 30 nappal toldaná meg. Ez újabb forgatókönyvet feltételez…
A második ligában érdekelt FK Csíkszereda jelen pillanatban a 17. helyen áll 22 ponttal, mindössze a Pandurii Tg. Jiu előzi meg a tabellán. A közvetlen riválisok közül a Concordia Chiajna és a Resicabányai VSK 24 ponttal áll, míg ezen páros előtt a Kolozsvári U már 27 egységnél tart.
A harmadik liga 5-ös, erdélyi csoportjában szereplő Székely­udvarhelyi FC a 15. helyen áll 10 egységgel, egy ponttal megelőzve az utolsó Zilahot. A biztos bentmaradást jelentő 12. helytől, amelyet a Dési Unirea foglal el, hat pontra vannak az udvarhelyiek.
A Román Labdarúgó Szövetségnek arra nincs forgatókönyve jelen pillanatban, amennyiben teljes mértékben le kell zárni a szezont.

Lehetetlen lejátszani az idényt…
A Roma labdarúgócsapatában szereplő Javier Pastore szerint a koronavírus-járvány miatt nem szabad befejezni a Serie A jelenlegi idényét, hiszen nem lenne idő felkészülni az őszi szezon elejére. „Meglátjuk, hogy mikor fogunk játszani ebben vagy a következő szezonban. Azt gondolom, lehetetlen befejezni a mostani idényt, hiszen akkor húsz-harminc napunk lenne felkészülni a következőre” – mondta Pastore a Radio Impactónak.
„A klubok mindenképp pénzt fognak veszíteni, ez elkerülhetetlen. Képtelenség lejátszani ezt az idényt, hiszen akkor halasztani kellene a következő elejét. Ezt pedig nem tehetik meg, hiszen akkor lesz az Európa-bajnokság, a Copa América stb.” – folytatta az argentin középpályás.
A Serie A-ban a 26. forduló után állt meg a futballélet, jelenleg a Juventus egy ponttal előzi meg az üldöző Laziót. Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter szerint – ha a koronavírus-járványban kedvezően alakul a helyzet – május 3-án folytatódhatna a bajnokság.
Bár a Románál sincsenek már edzések, a futballisták mindent megtesznek, hogy jó kondícióban maradjanak.
„Ugyan nem edzhetünk együtt, a klub megteremtette azokat a feltételeket, hogy itthon is tudjunk készülni. Minden reggel súlyokat emelünk, elküldjük a stábnak az eredményeinket – köztük azt is, mennyit és mire edzettünk” – mesélte Pastore.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek