Két csoport a megyeiben

Átalakuló labdarúgó-bajnokságok

110

Elkészítette a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület a 4., az 5. és a 6. Liga csoportbeosztásait. Egyelőre bizonytalan, hogy mely csapatok vesznek részt a Csík körzeti labdarúgó-bajnokságban, illetve kik alkotják a megyei pontvadászat keleti csoportját. Két hét múlva teszik közzé a menetrendet, a bajnokságok augusztus 26-án kezdődnek.

A Farkaslaka – Lövéte meccs ősszel a 4. Ligában számít Fotó: Székelysport / facebook

A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) végrehajtó bizottsága a héten elkészítette a megyei és körzeti bajnokságok csoportbeosztásait. Újdonság, hogy a megyei pontvadászat, a 4. Liga csapatait két csoportba sorolták, ugyanakkor az Udvarhely körzetiben csak két csoport lesz, míg a Csík körzetit öt csapattal tervezik.
A HMLE által szervezett fel­nőttbajnokságokban az elmúlt idényben 65 csapat nevezett és 59 be is fejezte a pontvadászatot.
Ősztől megszűnik a 7. Liga, azaz az Udvarhely körzeti C csoportja. A HMLE végrehajtó bizottsága huszonhat csapatosra bővítette a 4. Ligát, a gárdákat pedig két csoportba sorolta. A Nyugati csoportban tizennégy Udvarhelyszéki csapat szerepel: Székelykeresztúri Egyesülés, Homoródalmási Homoród, Székelyudvarhelyi Roseal, Lö­vé­te, Székelyudvarhelyi Spor­ting, Far­kas­laka, Szentegyháza, Malomfalva, Szentábrahám, Nagygalambfalva, Székelyvarság, Agyagfalva, Zetelaka és Betfalva. A Keleti csoportot tizenkét csapattal tervezi a HMLE, ám ide egyelőre a Maroshévízi Pro Maros, a VSK Gyergyószentmiklós, a Gyergyószárhegyi Bástya és a Balánbányai Bányász nevezett. A többi csapat kiléte a következő napokban dől el.
Az 5. Liga Udvarhelyszéki csoportjában 14 csapat iratkozott: Felsőboldogfalva, Korond, Siménfalva, Bogárfalva, Csekefalva, Parajd SE, Farcád, Bögöz, Gagy, Kápolnás, Alsóboldogfalva, Ho­moródszentmárton, Ko­bát­falva és Zetelaka II. Az 5. Liga Csíki csoportját ötcsapatosra tervezik, ám a résztvevőket nem jelölte meg a HMLE. A 6. Ligában csak Udvarhelyszéki csoport lesz, itt 13 gárda – Székelyderzs, Zeteváralja, Szentpál, Oklánd, Parajd SK, Kányád, Szentpéter, Kissolymos, Alsósófalva, Szentegyháza II., Máréfalva, Szentlélek és a Székelyudvarhelyi Golimpiakos – kezdi meg a pontvadászatot.
A HMLE döntése szerint a 4. ligában játszó együtteseknek kötelező lesz neveznie egy ifjúsági csapatot is, ami értesüléseink szerint több gárdának is gondot okozhat. Éppen ezért a megyei egyesület végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy az ifjúsági csapatok nevezési határideje 2019. március 1. Az ifjúsági bajnokságot tornarendszerben rendeznék a jövő év tavaszán, a csapatokat körzetenként csoportosítják.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.