hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Két csíki sportoló végzett dobogós helyen

Szeben megyében tartották az elmúlt héten az országúti kerékpárosok országos bajnokságát. A két kategóriában – egyéni időfutam és mezőnyverseny – tartott viadalokon a csíkszeredai Team Novák és Novák Cycling Academy sportolói is indultak, közülük ketten éremmel tértek haza.

Novák Edvárd a kadétok mezőnyversenyében a második helyen zárt

Szeben megye adott otthont az elmúlt héten az országúti kerékpárosok országos bajnokságának. Szakágon belül az egyéni időfutamot és a mezőnyversenyt tartották kadét, ifjúsági, U23-as, elite, amatőr és master kategóriákban, a viadalokon az ország minden kerékpáros klub sportolói elindultak. Csíkszeredából a Team Novák és a Novák Cycling Academy kerékpárosai indultak a viadalon, ketten éremmel térhettek haza.
– Noha a kadét korosztályban a Novák Cycling Academy-nek elég sok a leigazolt sportolója, csak kevesen indultak el az országos bajnokságon, hiszen a fiúk és lányok számára idén a nyolcadik osztályt záró abszolváló vizsga élvezett előnyt. A tanulásban jeleskedtek a gyerekek, hiszen mindenkinek sikerült a vizsgája – nyilatkozta lapunknak Novák Károly Eduárd. A csíkszeredai kerékpáros akadémia alapítója hozzátette, a vizsgák miatt többen a tanulást részesítették előnyben az edzések helyett, így természetes volt, hogy jóval kevesebben vállalták a versenyzést az országos bajnokságon. – A lányok közül László Kamilla mindkét kategóriában a negyedik lett, igaz, kis szerencsével a dobogó is összejöhetett volna neki – tette hozzá Novák. Az egyéni időfutam során ugyanis László Kamilla elé egy másik sportoló kísérőautója beállt, így a NCA sportolója egyrészt nem tudott saját tervezett tempójában tekerni, másrészt fel is tartották az utolsó három kilométeren, a bírók pedig nem észlelték ezt.
A 23 év alattiak kategóriájában a Team Novák versenyzője, Balázsi Lóránt a harmadik helyen zárta az egyéni időfutamot, míg Novák Károly Eduárd az elite kategóriában a negyedik lett. A csíki sportolók közül a legjobb helyezést Novák Edvárd érte el, a Novák Cycling Academy kerékpárosa a kadét korosztály mezőnyversenyében a második helyen zárt.
– Összességében elégedett vagyok mindkét csapat, a Team Novák és a Novák Cycling Team sportolóinak eredményeivel, hiszen mindenki a legjobb tudása szerint szerepelt és a helyezéseink is elég jók – mondta lapunknak Novák Károly Eduárd.

Eredmények Egyéni időfutam
Kadétok: lányok (5 induló): 1. Catalina-Andreea Catineanu (Pluton Cyclo Team), 2. Denisa Toader (Conpet Ploiești), 3. Henter Szende (Marosvásárhelyi Maros), 4. László Kamilla (Novak Cycling Academy), 5. Georgeta-Natalia Manescu (Petrolul Ploiești); fiúk (24): 1. Rares Ghita (Bukaresti Olimpia), 2. Mihnea-Alexandru Harasim (Bike Squad), 3. Darius Craciunu (Petrolul), …7. Novák Edvárd, …14. Török János, …18. Szász Ferenc-Dávid (mind Novak Cycling Academy).
Ifjúságiak: lányok (2): 1. Maria-Ecaterina Stancu (Olimpia), 2. Roxana-Gabriela Tontea (Pluton Cyclo Team); fiúk (13): 1. Ioan Dobrin (CS Otopeni), 2. Adi Narcis Marcu (Zernyesti Torpedo), 3. Iustin-Ioan Vaidian (Petrolul), …7. Bodor Csongor-Imre (Novak Cycling Academy).
Elite: nők (5): 1. Ana-Maria Covrig (Eurotarget-Bianchi-Vittoria), 2. Andreea Ionescu (Pluton Cyclo Team), 3. Ana-Maria-Estera Coteata (Petrolul); férfiak (19): 1. Serghei Tvetcov (Floyds Pro Cycling), 2. Daniel Crista (Giotti Victoria-Palomar), 3. Eduard-Michael Grosu (Delko Marseille Provence), 4. Novák Károly Eduárd (Team Novak).
U23, férfiak (11): 1. Emil Dima, 2. Denis-Marian Vulcan (mindketten Giotti Victoria-Palomar), 3. Balázsi Lóránt (Team Novak).
Master: nők (2): 1. Larisa-Corina Petrus (SK Velocitas), 2. Andreea-Mihaela Velicu (ASD R1 Team); férfiak (16): 1. Viorel Bran (Faerag SK), 2. Filip-Ilie Grigorescu (Bike Squad), 3. Ionel Puiu (GS Podenzano).
Amatőrök: nők (2): 1. Manuela Muresan, 2. Denisa Romascanu (CS Otopeni); férfiak (16): 1. David Iuhasz, 2. Florin Muresan, 3. Ionut-Alexandru Roman.
Para-kerékpárosok (2): 1. Eduard-Mihaita Moescu (Team Equa), 2. Theodor Matican (Bukaresti Steaua).
Mezőnyverseny
Kadétok: lányok (5 induló): 1. Denisa Toader, 2. Catalina-Andreea Catineanu 3. Henter Szende, 4. László Kamilla; fiúk (22): 1. Mihnea-Alexandru Harasim, 2. Novák Edvárd, 3. Alexandru-Andrei Iacob (Kolozsvári Vointa), …11. Szász Ferenc-Dávid, 12. Török János
Ifjúságiak: lányok (2): 1. Maria-Ecaterina Stancu, 2. Roxana-Gabriela Tontea; fiúk (10): 1. Adi Narcis Marcu, 2. Iustin-Ioan Vaidian, 3. Ioan Dobrin, …8. Bodor Csongor-Imre.
Elite: nők (4): 1. Ana-Maria Covrig; férfiak (19): 1. Vlad-Nicolae Dobre (Giotti Victoria-Palomar), 2. Marius-Cristian Petrache (CSU Universitatea de Vest Temesvár), 3. Valentin Plesea (Steaua), …7. Novák Károly Eduárd.
U23, férfiak (11): 1. Denis-Marian Vulcan, 2. Valentin Vasiloiu (APOGE Team U Cube 17), 3 Emil Dima, …6. Balázsi Lóránt.
Master, open: férfiak (23): 1. Filip-Ilie Grigorescu, 2. Marian Frunzeanu (iSports Ploiești), 3. Antal Gábor (Kids 4 Cycling).
Amatőrök, open: nők (5): 1. Manuela Muresan, 2. Denisa Romascanu, 3. Andreea-Mihaela Velicu; férfiak (18): 1. Pataki Farkas Pál (Velocitas), 2. Catalin-Eduard Uivari (Vointa), 3. Corneliu Gavrilovici.
Para-kerékpárosok (2): 1. Eduard-Mihaita Moescu, 2. Theodor Matican.

Balázsi Lóránt az U23-as kategória egyéni időfutamában állhatott a dobogó legalsó fokára

Holnaptól újabb verseny
Holnap kezdődik és vasárnap ér véget a 2.1-es kategóriájú Szeben Kerékpáros Körverseny. A viadalon két pro-kontinentális – az olasz Androni Giocattoli – Sidermec és az orosz Gazprom – Rusvelo –, tizenhat kontinentális – Team Novak, a román Giotti Victoria, a holland Monkey Town, a lengyel CCC Development Team, a magyar Pannon Cycling Team, a svájci Akros, a cseh Elkov-Author, a szlovén Adria Mobil, az olasz Cycling Team Friuli, D’amico Um Tools és Sangemini-Trevigiani, a paraguay-imassi Vivo-Grupo Oresy, az amerikai 303 Project, a japán Interpro Cycling Academy, az orosz Lokosphinx és a lett Amore&Vita-Prodir – valamint a román és az ukrán válogatott vesz részt.
A Team Novák csapatmenedzsere a magyarországi Stubán Ferenc lesz, a csapatot Novák Károly Eduárd, Balázsi Lóránt, az ukrán Jehor Dementjev, valamint három kolumbiai, Restrepo Dioza Jaime Alberto, Molina Rico Wilmar és Arroyave Canas Daniel alkotja, a technikai csapatban pedig ukrán szerelők is helyet kaptak, a szakvezetésnek pedig Csicsáky Tamás is tagja.
Holnap 18 órától Nagyszeben központjában tartják a 2,5 kilométeres egyéni időfutamot, a prológot, csütörtökön a Nagyszeben–Nagytalmács–Szelistye–Vízakna–Nagyszeben közötti 191,8 km-es táv vár a mezőnyre. Pénteken Nagyszebenből indulnak a kerékpárosok, és Szentágota, valamint Felek érintésével a Bâlea-tóig másznak fel, a hegyibefutóval záruló szakasz 163,3 km-es lesz. Szombaton szintén Nagyszebenből rajtol a mezőny, Popláka és Orlát érintésével érik el Szelistyét, ahonnan egy körpályát kezdnek meg a Szelistye–Polyán–Doborka–Szerdahely–Szelistye útvonalon, amelyet kétszer teljesít a mezőny. A második kör végén Szerdahelyről Keresztényszigetig hajtanak a kerekesek, innen Orlát és Popláka után egy újabb hegyibefutó vár rájuk Szebenjuharoson 159,4 kilométer megtétele után. Vasárnap a Nagyszeben–Medgyes–Szentágota–Nagyszeben közötti 169,5 km-es szakasz zárja a 2.1-es kategóriájú Szeben Kerékpáros Körversenyt.
– Az előzetes nevezések alapján nagyon erős lesz a mezőny, húsz csapat és összesen százhúsz kerékpáros áll majd rajthoz. A Team Novák célja, hogy ha kialakulnak szökések, akkor legyen ezekben kerékpárosunk, ugyanakkor szeretnénk egy megkülönböztető mezzel is hazatérni. A helyzettől függően dönti majd el a csapatmenedzser, hogy a legjobb sprinternek vagy a hegymenőnek járó mezért szállunk harcba – mondta lapunknak Sebestyén Szabolcs, a Team Novák sportigazgatója.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb