2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Két csíki siker

Kézdivásárhelyen tartották szombaton az U12-es lány kosárlabda Székely Nemzeti Bajnokság B csoportjának első tornáját. A VSK Csíkszereda két sikerrel zárta a tornát, egy találkozójukat pedig elhalasztották, ahogyan az A csoport mérkőzéseit is egy későbbi időpontban rendezik majd meg.

A VSK Csíkszereda U12-es lány kosárlabdacsapata Fotó: Facebook

Elkezdődött az U12-es lány kosárlabda Székely Nemzeti Bajnokság, az A csoport találkozóit a gyergyószentmiklósi csapat kérésére elhalasztották, a B csoport találkozóinak szombaton a kézdivásárhelyi sportcsarnok adott otthont. A haladók tehát pihentek, míg a kezdők számára megkezdődött az idény. A kézdivásárhelyi tornán a házigazda KSE mellett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC, a Székelyudvarhelyi Vendor, a VSK Csíkszereda, Szentkatolna, valamint Kovászna és Ozsdola közös csapata vett részt.
A VSK Csíkszereda egy nagyon fiatal csapattal vett részt a hétvégi tornán, a 14 játékosból ugyanis 11-en a 2006-os és 2007-es korosztályhoz tartoznak, ráadásul ezek a lányok szombaton léptek először pályára hivatalos mérkőzésen. A Nagy Kinga Katalin és Endes Tünde által edzett csíki csapatból csak hárman számítanak „veteránnak”, akik egyébként 2005-ben születtek. A VSK fiatal csapata a tervezett háromból két mérkőzést játszott le – a Sepsi SIC elleni találkozót elnapolták –, és mindkét találkozót megnyerte. A Székelyudvarhelyi Vendor viszont egy mérkőzést nyert csak, igaz, azt óriási különbséggel, a házigazdáktól viszont szoros meccsen, két ponttal kaptak ki.
Az U12-es lány Székely NB B csoport első tornájának eredményei: KSE Kézdivásárhely – VSK Csíkszereda 16:19, Szent­katolna – VSK Csíkszereda 12:38, Kovászna/Ozsdola – Szé­kely­ud­var­helyi Vendor 5:21, Szent­ka­tolna – Kovászna/Ozsdola 2:36, Szé­kely­udvarhelyi Vendor – KSE Kéz­di­vásárhely 27:29. A Szent­ka­tol­na – Sepsi SIC és a Sepsi SIC – VSK Csíkszereda találkozókat elnapolták. A második tornát február 11-én tartják, ennek helyszínét később közlik a szervezők.
A VSK Csíkszereda csapat összetétele (képükön fent balról kezdve): Endes Tünde, Keresztes Anna, Illyés Ágota, Ionescu Diana, Illyés Dorottya, Botár Boróka, Veress Vanda, Nagy Kinga Katalin, Okos Dóra, Péter Boróka, Tiboldi Luca, Szatmári Júlia, Csibi-Gindele Csenge, Sólyom Boglárka, Sánta Blanka, Erőss Abigél.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb