2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Két csíki Lillehammerben

Iuga Diana és Eduard Casaneanu jégkorongozók kivívták a jogot arra, hogy részt vegyenek a jövőben Lillehammerben megrendezendő ifjúsági téli olimpián.
A csíkszeredai sportolók a hétvégén a finnországi Vierumakiban megrendezett selejtezőn biztosították helyüket.

Eduard és Diana ott lesz az ifjúsági olimpián
Eduard és Diana ott lesz az ifjúsági olimpián

[dropcap]V[/dropcap]ierumakiban az elmúlt héten szervezték meg a szokásos jégkorong fejlesztőtábort, amelyen 52 ország közel 200 hokisembere – játékosok, edzők, kapusedzők, fejlesztők, csapatvezetők, felszerelésmenedzserek, adminisztrátorok és LTP-trénerek – vett részt. A fejlesztő tábor keretében Skills Challenge versenyt szerveztek a 2000-ben született lány- és fiújégkorongozók számára.
Az ügyességi feladatokból álló versenyszámon a romániai győztesek is ott voltak, méghozzá két csíkszeredai sportoló révén: Iuga Diana és Eduard Casaneanu. A fiúk mezőnyében 38-an, míg a lányokéban 32-en voltak. Az első 16-16 sportoló kvalifikálhatta magát a jövő évben Lillehammerban megrendezendő ifjúsági téli olimpiára. A sportolók hat teszten estek át: gyorsaság, lövés pontossága, a lövés erőssége, korcsolyázási készség, passzok pontossága és korongkezelés.
A versenyzők mindennap két-két versenyszámot kellett teljesítsenek. Múlt vasárnaptól keddig a kvalifikációk zajlottak, ami még nem számított a végső eredménybe, de meghatározza a szerdától péntekig tartott selejtező rajtsorrendjét. A háromnapos verseny végén, pénteken derült ki, melyik 15-15 jégkorongozó jutott ki a jövőre esedékes ifjúsági téli olimpiára, a norvégiai Lillehammerbe.
Az eseményre 2016. február 12. és 21. között kerül majd sor. A fiúk versenyében Eduard a 15. helyen végzett, míg Diana a 16.-on. Így mindketten ott lehetnek Norvégiában.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,355RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb