Két csíki kategóriagyőzelem

Egyre szorosabb a bajnokság

628

Medgyes adott otthon az elmúlt hétvégén a hazai másodosztályú hegyi gyorsulási bajnokság tizenkettedik fordulójának. A Richy Racing Team két pilótája, Fazakas Erik Zsolt és Csató Roland két kategóriában is dobogós helyen zárt, szorossá téve egymás harcát az A1 és junior kategóriában.

Fazakas Erik Zsolt Medgyesen legyőzte csapattársát

Egyre érdekesebben alakul két csíkszeredai pilóta párharca a hazai másodosztályú hegyi gyorsulási bajnokságban. A pontvadászatban a hétvégén Medgyesen tartott tizenkettedik fordulóban Fazakas Zsolt Erik – Csató Roland előtt végezve – két kategóriában szorossá tette a Richy Racing Team sportolóinak a bajnoki címért folyó csatáját.
A futamon harmincegy pilóta indult el, ám két sportolónak, közöttük az összetett bajnoki címért harcoló Bedő Barnának viszont nem sikerült túl jól a Medgyes-kupa, a háromszéki pilóta ugyanis feladta a viadalt, így nem sikerült pontjainak számát növelnie. Összetettben Andrei Șerban (Skoda Fabia) győzött Gabriel Onofrei (Nisan Silvia S15) és Zölde Adorján (Seat Ibiza Cupra) előtt, ám az első két versenyző nem pontozott a bajnokságban, így a harmadik helyen záró háromszéki pilóta beseperte a 25 egységet. A szintén bajnoki címre hajtó Claudiu Orha (Mitsubishi Colt) 18 pontot gyűjtött Medgyesen, így a pontvadászatban Zöldével azonos pontszámmal – 123 ponttal – osztoznak az első két helyen, míg Bedő Barna 122 egységgel a harmadik helyen áll.
Az A1 és a junior kategóriában Fazakas Erik Zsolt (Renault Twingo R1) legyőzte Richy Racing Team-es csapattársát, Csató Rolandot (Suzuki Ignis), így a két csíkszeredai sportoló párharca egyre szorosabbá vált a pontvadászatban. Az A1 kategóriában mindkettejüknek 103 pontja van, míg a juniorok rangsorában Csató 81 ponttal vezet a 80 pontos Fazakas előtt.
Az A2 kategóriát Șerban nyerte Medgyesen, ám a negyedik helyezett Marticsek Zoltán (Peugeot 205 GTI) vitte el a 25 pontot, és 124 egységgel vezeti a bajnokságot a 95 pontos Dobre Valentin előtt. Az A3 kategóriában Onofrei mögött Zölde lett a második, ám mivel a győztes nem teljes bajnoki idényt teljesít, így a háromszéki pilóta 25 pontot gyűjtött és feljött a második helyre a pontvadászatban 100 ponttal, a táblázatot Orha vezeti 110 egységgel, míg Bedő Barna 93 ponttal a harmadik.
Meglepően sokan, összesen tizenketten váltottak csak a Medgyes-kupára licencet, a kategóriában Serban nyert Bekó István (Subaru Impreza) és Onofrei előtt.
Szombaton és vasárnap Ran­cán tartanak futamokat, ezek vi­szont közösek az első osztállyal. A másodosztályú bajnokság következő önálló futamát Nyá­rád­magyaróson tartják szeptember 16-án, az utolsó futamnak pedig Gyergyóditró ad otthont szeptember 30-án.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek