2021, január 19, kedd.

Két csarnokot is építenek

A nyár folyamán lebontják a Mihai Flamaropol Műjégpályát, szeptemberben pedig az új csarnok építését is elkezdik a fővárosban. A tervek szerint 2016 végéig készül el a 3100 férőhelyes műjégpálya.

Az új fővárosi sportkomplexum. Jégpálya, uszoda, sportterem és spa-központ is lesz a Mihai Flamaropol Műjégpálya helyén
Az új fővárosi sportkomplexum. Jégpálya, uszoda, sportterem és spa-központ is lesz a Mihai Flamaropol Műjégpálya helyén

[dropcap]H[/dropcap]osszú huzavona után a napokban írta alá Bukarest Főpolgármesteri Hivatala és az Astaldi Spa – UTI Grup konzorciummal a fővárosi Mihai Flamaropol Műjégpálya lebontására és egy új, két épületrészből álló multifunkcionális csarnok építésére szóló szerződést. A tervek szerint az épületegyüttest 2016-ban kell átadni. A Mihai Flamaropol Műjégpálya 2013 októberétől nem működik.
Az új épületegyüttes gyakorlatilag egy sportkomplexum lesz a maga nemében. A 22 600 négyzetméteres, két épületet magában foglaló – amelyeknek tetőtere és födése közös lesz – egyik felében lesz a műjégpálya, a másik felében egy úszómedence, egy sportterem, egy spa-központ, egy fitneszterem, egy étterem és kávézó fog működni. Ugyanakkor helyet kap egy rekreációs célú és az egészségügyi ellátást szolgáló helyiség, valamint szabadtéri és fedett mászófal is.
A jégpályát 3100 férőhelyes lelátóval látják el, ugyanakkor a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) előírásának megfelelően alakítják ki a játékteret, valamint az öltözőket is. A terv szerint az új műjégpályán lesz videóbíró-rendszer, könnyen lebontható lesz a palánk és az afölött elhelyezett védőüvegek, légkondicionáló berendezéssel és páraelszívóval látják el a létesítményt, ugyanakkor lehetőség lesz jégolvasztás nélkül is használni más, nem jeges sportokra a játékteret egy speciális gumiszőnyeg és parketta elhelyezésével.
Érdekesség, hogy az épületnek lapos teteje lesz, ezt gyeppel vonják be és teraszként is fog működni tavasztól őszig, az időjárás függvényében. A komplexum mellé egy 120 férőhelyes autóparkolót alakítanak majd ki. A komplexum építésére 123 millió lejt hagyott jóvá a fővárosi közgyűlés.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,317RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb