Két csapat is továbbjutott

69

Remekül szerepeltek az országos ifjúsági kosárlabda-bajnokság U14-es korosztályában a Hargita megyei csapatok: a VSK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós is továbbjutott a selejtezőkörből. A VSK Csíkszereda U18-as csapata vereségekkel zárta a 2. kör második tornáját, a hétvégén az U13-as gárdák lépnek pályára.

A VSK Csíkszereda U14-es csapata is az ország legjobb tizenhat gárdája között van

Mindkét Hargita megyei csapat sikerrel vette az első akadályt a hazai ifjúsági lány kosárlabda-bajnokság U14-es korosztályában: a VSK Csíkszereda a második, az ISK Gyergyó­szentmiklós pedig a harmadik helyről jutott tovább a selejtezőkörből. A sikernek köszönhetően mindkét gárda az ország tizenkét legjobb csapata között szerepelhet a pontvadászat második körében.
A hétvégén Gyergyó­szent­mik­ló­son tartott tornán a házigazda ISK három győzelem mellett két vereséget könyvelhetett el, a VSK Csíkszereda pedig négy sikert aratott és kétszer kapott ki. Érdekesség, hogy mindkét Hargita megyei csapat legyőzte a csoportelső ISK Sepsiszentgyörgy csapatát.
A VSK Csíkszereda U16-os lánycsapata december elején biztosította be továbbjutását az első körből: a gárda Brassóban négyből három mérkőzésen aratott diadalt és a 3. csoport második helyén zárt, így az ország legjobb tizenhat csapata között szerepel.

Szoros meccsek
Két mérkőzésen is közel állt a győzelemhez a VSK Csíkszereda U18-as fiúcsapata az országos ifjúsági bajnokság második kör második tornáján. Vita András csapata Blejoi-ban szerepelt a hétvégén, az első meccsen egy ponttal maradtak alul fővárosi ellenfelükkel szemben, majd a torna utolsó meccsén a házigazdáktól kaptak ki mindössze két ponttal.

Pályán a legkisebbek
A hétvégén az U13-as korosztálynak is folytatódik az országos bajnokság: a lányok az első kör utolsó tornáján, a fiúk a második kör első tornáján érdekeltek. Az ISK Gyergyószentmiklós U13-as lánycsapata Sepsiszentgyörgyön szerepel, a csapat célja, hogy a 2. csoport első két helyének egyikén zárjon. Jelenleg az ISK, a Marosvásárhelyi Gladius és az ISK Sepsiszentgyörgy csapatának is 14-14 pontja van, így a három gárda közül egy biztosan nem jut tovább a felsőágon a második szakaszba.
Az U13-as fiúk bajnoksága a hétvégén a második kör első tornájával folytatódik, Csíkszeredában a Márton Áron Gimnázium mögötti sportcsarnok lesz a helyszíne a VI. B csoport mérkőzéseinek. A VSK Csíkszereda játékosai szombaton 9 órától a Dévai Cetate, 18 órától a Kolozsvári U-BT II. ellen lépnek pályára.

Eredmények
U16, lányok: 2. csoport, 3. torna: VSK Csíkszereda – ISK Sepsiszentgyörgy 65:39, VSK – Unirea Iași 52:35, VSK – ISK Gyergyó­szent­miklós 54:47, VSK – ISK Bo­toșani 32:36, VSK – CSM Moj­nyest 46:29, ISK Gyergyó – Iași 33:53, Sepsiszentgyörgy – ISK Gyergyó 54:60, ISK Gyergyó – Mojnyest 81:53, Botoșani – ISK Gyergyó 65:75. A csoportot a sepsi­szent­györgyeik nyerték 27 (12/3) ponttal a 25 (10/5) pontos VSK Csíkszereda és a 24 (9/6) pontos ISK Gyergyószentmiklós előtt..
U18, fiúk: 2. kör, II A csoport, 2. torna: VSK Csíkszereda – CN Aurel Vlaicu Bukarest 69:70, VSK – CSU Nagyszeben 71:50, Sevla Ploiești – VSK 54:52. A csoportot a szebeniek vezetik 11 (5/1) ponttal a 10 (4/2) pontos fővárosiak és a 9 (3/6) pontos Sevlar, valamint a 6 (0/6) pontos VSK Csíkszereda előtt.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.