Két csapat is döntőzik

Jól szerepelnek a megyebeli kosarasok

52

Noha nincs felnőtt kosárlabdacsapat Hargita megyében, az országos utánpótlás-bajnokságokban remekül szerepelnek a csíkszeredai és a gyergyószentmiklósi gárdák. Két csapat már biztos finalista, az U13-as lányok pontvadászatában a gyergyóiak az A, míg az U18-as fiúk bajnokságában a VSK Csíkszereda a B döntőben érdekelt. Utóbbiak tegnap már pályára is léptek.

Az U16-os lányok továbbjutása hajszálon múlott Fotó: Tóth Boglárka

A 2017/2018-as idényben ugyan nem volt felnőtt kosárlabdacsapata Hargi­ta megyének, ám az utánpótlás-korosztályokban csíkszeredai és gyer­gyószentmiklósi gárdák harcoltak a pontokért. Két csapatról már elmondható, hogy a döntőben szerepelhet, hozzájuk még csatlakozhat még egy, de ez a további tornák eredményeitől függ.
Az U18-as fiúk pontvadászatában tegnap elkezdődtek a döntő tornák, Nagyszebenben hat csapat a bajnoki címért küzd az A döntőben, míg Medgyesen a 7–12. helyért zajlik a B döntő. Ez utóbbiban érdekelt a VSK Csíkszereda is, Vita András csapata tegnap lejátszotta az első meccset, a héten pedig teljesen lezárják a pontvadászatot. – Harmincegy csapattal indult az U18-as fiúbajnokság, a hétre pedig tizenketten maradtunk versenyben. Számunkra már az sikert jelent, hogy a B döntőben játszhatunk, legjobb esetben a hetedik, a legrosszabb esetben pedig a 12. helyen zárjuk az országos bajnokságot. A célunk az első tízben zárni, nagyon nehéz torna előtt vagyunk, de a fiúkkal együtt ígérjük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a lehető legjobb helyezés eléréséért – mondta a tegnap kezdődött torna előtt Vita András, a VSK edzője. A csíkiak az ötcsapatos selejtezőcsoportjuk második helyén zártak, majd a helyosztó csoportjukban a küzdelmeket a negyedik – utolsó helyen fejezték be. A vigaszágon az elődöntős csoportjukat megnyerték, így jutottak be a B döntőbe, ahol bukaresti, temesvári, brassói, medgyesi és târgoviștei ellenfeleikkel játszanak.
Az ISK Gyergyószentmiklós lánycsapata viszont a bajnoki címért harcol. A húszcsapatos pontvadászatban Hobaj Levente tanítványai a selejtezőkörben ötcsapatos csoportjukat megnyerték, az elődöntős körben pedig a harmadik helyen zártak kvartettjükben, így a gárda az A döntőben szerepel. A lányok nagy lehetőség előtt állnak, hiszen a szakszövetség döntése szerint Gyergyószentmiklós lesz a házigazdája a bajnoki címért folyó tornának, amelyen a házigazda ISK mellett három fővárosi csapat, az Olimpia, a Sportul Studențesc és az ISK 5., valamint az ISK Craiova és az ISK Gloria Arad szerepel. A torna május 9. és 13. között zajlik majd napi három találkozóval a Basilidesz Tibor Sportcsarnokban.
Noha sereghajtóként kezdte az utolsó tornát a VSK Csíkszereda U16-os lánycsapata, a gárda végül a második helyen fejezte be a küzdelmeket az elődöntő D-B csoportban. Az utolsó tornán, amelynek Csíkszereda adott otthont az elmúlt hétvégén – Nagy Kinga Katalin és Endes Tünde tanítványai a három mérkőzésből kettőt nyertek meg. A csoportot végül a kézdivásárhelyiek zárták az első helyen, amely mindössze öt ponttal bizonyult jobbnak a VSK Csíkszeredánál, ez a győzelmük pedig a továbbjutást is jelentette.

Eredmények
U18, fiúk. B döntő, Medgyes: VSK Csíkszereda – ISK Bega Temesvár 84–89. A további műsor: ma: Slam Bukarest – VSK Csíkszereda (11); holnap: ISK Târgoviște – VSK Csíkszereda (12.30); szombat: VSK Csíkszereda – ISK Med­gyes; vasárnap: CSU Brasó – VSK Csík­szereda (10.30).
U16, lányok. Elődöntő D-B csoport: VSK Csíkszereda – Kéz­di­vásárhelyi ISK-Nagy Mózes 53:58, VSK Csíkszereda – ISK Sepsiszentgyörgy 64:54, VSK Csíkszereda – ISK Nagyszeben 61:36. A csoport végeredménye: 1. Kézdivásárhely 11 pont (5/1), 2. VSK Csíkszereda 9 p. (3/3), 3. Sepsiszentgyörgy 9 p. (3/3), 4. Nagyszeben 7 p. (1/5). A csoportelső jutott tovább.
U14, fiúk. Elődöntő C-B csoport, 1. torna: ISK Gyergyó­szent­mik­lós – Champions Toro Craiova 70:49, Marosvásárhelyi Gladius – ISK Gyergyószentmiklós 78:38, ISK Gyergyószentmiklós – Maros­vásárhelyi Lucky Dragons 66:49, MC Ball Mangalia – ISK Gyergyó­szent­miklós 90:56, Pana­thinaikos Bu­karest – ISK Gyer­gyó­szentmiklós 77:69. Az állás: 1. Gladius 10 p. (5/0), 2. Panathinaikos 9 p. (4/1), 3. Mangalia 8 p. (3/2), 4. ISK Gyergyószentmiklós 7 p. (2/3), 5. Craiova 6 p. (1/4), 6. Lucky Dragons 5 p. (0/5).
U13, fiúk. Elődöntő G-D csoport, 2. torna: VSK Csíkszereda – ISK 2. Bákó 61:42, VSK Csíkszereda – Baller Bukarest 43:52. A csoport végeredménye: 1. Baller 8 p. (4/0), 2. VSK Csíkszereda 6 p (2/2), 3. Bákó 4 p (0/4).
U13, lányok. Elődöntő II-A csoport, 3. torna: ISK Gyergyó­szent­miklós – ISK Craiova 46:67, Ko­lozsvári Galactica – ISK Gyer­gyó­­szentmiklós 27:46, ISK Gyer­gyó­szentmiklós – Bukaresti Olimpia 27:49. A csoport végeredménye: 1. Olimpia 18 p. (9/0), 2. Craiova 15 p. (6/3), 3. ISK Gyergyószentmiklós 12 p. (3/6), 4. Kolozsvár 9 p. (0/9). A csoport első három helyezettje jutott tovább.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek