csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Két bajnoki cím motocrossban

Két Hargita megyei motoros végzett az országos motocross-bajnokság élén, ketten pedig a második helyen zártak. Erőss Koppány zsinórban negyedszer nyerte meg az MX2 junior pontvadászatot, míg a két megyebeli pilóta párharcát az amatőrök MX2 kategóriájában Okos Zsolt nyerte Kinda Géza előtt.

Véget ért a hazai motocross-bajnokság, az utolsó fordulónak Ciolpani adott otthont az elmúlt hétvégén, a verseny a román pontvadászat mellett egyben a Kelet-Európai Bajnokság záróviadala is volt. A ciolpani-i versenyen öt Hargita megyei sportoló indult, ketten bajnoki címet szereztek, ketten pedig a második helyen zárták a román pontvadászatot.
A junior II-es korosztályban az 50 cm3-as kategóriában Becze Csillag Vince összettben az ötödik helyen zárta a bajnokság utolsó versenyét és a pontvadászatban is az ötödik lett.
Az amatőrök MX2 kategóriájában két Hargita megyei pilóta harcolt a bajnoki címért. Az utolsó forduló előtt Okos Zsolt 142 ponttal vezetett a 136 pontos Kinda Géza előtt, Ciolpani-ban Okos semmit nem bízott a véletlenre és mindkét futamot megnyerte, míg Kinda az első futamon a harmadik, míg a másodikon egy helyet tudott javítani. A kategóriát Okos Zsolt nyerte meg 192 ponttal, míg Kinda Géza 178 ponttal a második helyen zárta az országos bajnokságot.
Az MX2 kategóriában Balázs Istvánnak Ciolpani-ban nem sikerült 18 pontos hátrányát ledolgoznia, Tompa Róbert Krisztiánnal szemben: a sepsiszentgyörgyi pilóta ugyanis mindkét futamot megnyerte, míg a székelyudvarhelyi sportoló két harmadik hellyel zárta a versenyt. A bajnokságban így Balázs István megőrizte második helyét, míg az első helyen Tompa zárt.
A juniorok MX2 kategóriájában idén egyetlen versenyen sem talált legyőzőre a hazai mezőnyben Erőss Koppány (képünkön), így a két ciolpani-i futamot is megnyerte. A csíkszeredai motoros már öt bajnoki címnél tart, 2016-tól kezdve zsinórban negyedszer nyerte meg az MX2 kategóriát, egy bajnoki címet pedig az 50 cm3-as géposztályban szerzett.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb