Készülnek az udvarhelyi kézilabdások: Szejke-kupával indítják az évet

36

Elkezdte a tavaszi idényre a felkészülést a Székelyudvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapata, amely jövő héten máris bemutatkozik szurkolói előtt. Első ligás ellenfeleket hívtak meg a hazai rendezésű Szejke-kupára.

Egy hét múlva saját közönségük előtt lépnek pályára a Szejke sportolói                                      Fotó: kezilabda.ro

Alig egy hónap múlva kezdetét veszi a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság visszavágó köre. A C csoportot kilenc ponttal és maximális pontszámmal – nyolc meccsből nyolcat nyertek – vezető Székelyudvarhelyi Szejke SK megkezdte a felkészülést.
A Sipos Lóránt által dirigált udvarhelyi alakulat napi két edzéssel készül a február 2-i rajtra, amikor a Segesvári CNE gárdáját látják vendégül. A labdás edzések mellett erőnléti tréningeket is vezényelnek a fiúknak Nagy Sándor vezetésével.
A csapat tájékoztatása szerint az ősszel jó érzékkel kialakított keret egyben maradt, és mindössze egy olyan játékosuk van, aki nem tud teljes értékű munkát végezni, méghozzá Orbán Szilárd személyében. Orbán még decemberben a Kolozsvári U elleni rangadón szenvedett bokasérülést.
A klub vezetősége felkészülési mérkőzéseket is lekötött az elkövetkezendő időszakra. A székelyudvarhelyi sportcsarnokban ugyanis megrendezésre kerül a Szejke-kupa, amelyre a másodosztály D csoportját vezető Nagyváradi VSK, illetve az első ligában szereplő Bukaresti Steaua és a Fogarasi VSK kapott meghívót. Ezen három meccsen kívül további felkészülési mérkőzések szerepelnek a programban, ám ellenfél egyelőre nincs.
Ami a bajnokságot illeti, a C csoportban újabb oda-visszavágó kör kezdődik, hogy az első két csapat továbblépjen az elődöntő tornára. A másodosztályban négy csoport van, és jelen állás szerint az A csoportból a CSU Suceava és a CS Magnum Botoșani helye szinte biztosra vehető az elődöntőbe. A B csoportban nagy a harc a Medgidia, az Alexandria és a Dobrogea Sud hármas között, míg a D csoportban is hármas verseny van a Nagyváradi VSK, a Nagyszentmiklós és a CSU Craiova között.

Edzőtáborban a fiatalok is
Téli edzőtáborokban készül a Székelyföldi Kézilabda Akadémia három csapata. Az akadémia csapatai Székelykeresztúron és Szovátán készülnek a közeledő bajnoki rajtra. Az edzőtáborok január 12-ig, vasárnapig tartanak.
Az akadémia ifjúsági 4-es leánycsapata a székelykeresztúri Lukács András Sportcsarnokban végzi az edzéseket ebben a periódusban Mihályfalvi Ernő edző vezetésével.
A fiúknál két együttes, a Kopacz István-Csongor által vezetett ifi 3-asok és az Orbán Levente által edzett ifi 2-es korosztályúak Szovátán délelőttönként kinti edzéseket végeznek, délutánonként pedig az ottani sportcsarnokban gyakorolnak. Ez az edzőtábor is január 12-én ér véget.

A Szejke-kupa programja

Január 16., csütörtök: Nagyváradi VSK – Steaua (17), Szejke SK – Fogarasi VSK (19).
Január 17., péntek: Fogarasi VSK – Steaua (17), Szejke SK – Nagyváradi VSK (19).
Január 18., szombat: Fogarasi VSK – Nagyváradi VSK (11), Szejke SK – Steaua (13).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek