Készülnek az előválasztásra: Még fogadják a jelentkezőket

9

Mozgóurnás e­lőválasztást tart Gyer­gyó­szentmiklóson az RMDSZ helyi szervezete, várják azok jelentkezését, akik részt vennének az önkormányzati munkában – erről Barti Tiha­mér, az RMDSZ Gyer­gyó Területi Szervezetének elnöke beszélt sajtótájékoztatón. A Gyer­gyói-me­dencében három település kivételével mindenhol előválasztást tartanak.

Nemrég azt a javaslatot tette a helyi szervezeteknek az RMDSZ Gyer­gyó Területi Szer­vezete, hogy szervezzenek előválasztást a közelgő önkormányzati választásokat megelőzően. A gyer­gyó­szentmiklósi szervezet úgy döntött, mozgóurnás előválasztást tartanak, önkénteseik személyesen keresik majd fel a lakosokat. Február 20-ig várják azok jelentkezését, akik polgármester- vagy tanácsosjelöltként indulnának az előválasztáson. Azoknak, akik önkormányzati képviselők lennének, 130 támogató aláírást kell összegyűjteniük, aki pedig polgármesterjelöltként indulna, annak 400 aláírásra van szüksége. Emellett programjukat is megkell fogalmazniuk az előválasztáson részt vevőknek, pár mondatban lekell írniuk városfejlesztési elképzeléseiket. A ta­ná­csos­jelöltek közül tíz személyt lehet majd megjelölni, ily módon a lakosok döntésére lesz bízva, kik és milyen sorrendben kerülnek majd az RMDSZ listájára a helyhatósági választásokon.
– Szeretnénk, hogy minél többen jelentkezzenek, hogy sokszínű, erős csapat álljon össze – fogalmazott Barti.
A Gyergyói-medencében egyébként három település kivételével mindenhol előválasztást szerveznek az RMDSZ helyi szervezetei, Sa­la­máson, Ditróban és Újfaluban választmányi döntés eredményeként áll majd össze a lista.
Barti Tihamér hangsúlyozta, továbbra is bátorítják a nőket és a fiatalokat, hogy vegyenek részt az önkormányzati munkában. Ezt emelte ki a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke, Oltean Csongor is gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatón. Mint fogalmazott, az ifjúsági szervezetben tevékenykednek olyan felkészült fiatalok, akikre lehet komoly feladatokat bízni, ez bebizonyosodott az elmúlt években is, hiszen több vezetői tisztséget betöltő politikus is került ki köreikből. A MIÉRT szeretné meggyőzni
a fiatalokat, hogy szóljanak bele a közügyekbe, szavazzanak a fiatal jelöltekre, ugyanakkor az idősebb generációt arra bátorítanák, hogy ne féljenek a fiataloktól, hiszen szükség van véleményükre. A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (GYTIT) is ezt szorgalmazza, Erőss Levente elnök azt mondta, szeretnének minél több fiatalt látni az önkormányzati munkában, s főként olyan fiatalok jelentkezését várják, akik tenni akarnak a közösségért.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek