Készülnek a tornakörös csoportok

65

Idén is meghívást kaptak a látványtánc Európa-bajnokságra a gyergyószentmiklósi Tanulók Háza tornakörének csapatai, a megmérettetést június végén tartják a felvidéki Léván. A lányok felkészítője, Majorchik Judit lapunknak kifejtette: az Eb-t még további versenyek előzik meg, így nincs megállás, folyamatosan zajlik a felkészülés.

Eb-re készülnek a lányok. Komoly munka Fotó: Kertész László
Eb-re készülnek a lányok. Komoly munka Fotó: Kertész László

Különböző kategóriákban, idén eddig három versenyen vettek részt a gyergyószentmiklósi Tanulók Háza tornakörös lányai – a foksányi, a baróti és az ónfalvi versenyről mindhárom csoport két-két első helyezéssel tért haza. Számos megmérettetés vár még rájuk a továbbiakban: egyik csoport Vászlóban (Vaslui) vesz részt egy nemzetközi tánc- és tornafesztiválon, az aerobic-csoport Petrozsénybe megy egy országos megmérettetésre, majd június 10-én Aradon lesz egy aerobic-verseny.
A tornakör oktatója, Majorchik Judit elárulta, idén is meghívást kaptak a június végi Léván sorra kerülő látványtánc Európa-bajnokságra, ahová Gyergyószentmiklósról 19 gyermekkel terveznek menni, emellett Balánbányáról – ahol szintén oktat – is indulna egy csoport. Majorchik Judit rámutatott: egy ilyen verseny anyagi szempontból eléggé megterhelő a szülőknek, sőt, ha nem találnak elegendő támogatót, az is előfordulhat, hogy néhány gyermeknek itthon kell maradnia. Elsősorban a vállalkozók segítségére számítanak, mondván a gyermekeken semmi nem múlik majd, hisz már kétszer vettek részt hasonló nagytornán, és mindkét alkalommal nagyszerű eredményeket értek el.
A ritmikus gimnasztikától kezdve az aerobicig több kategóriát is felölel a tornakör, ahol a legkisebbek előkészítő osztályosok, a legnagyobbak pedig ötödikesek. Hetente egy alkalommal tartanak edzéseket, a versenyek előtt pedig kétszer.
– A ritmusérzéket, a mozgáskoordinációt, ugyanakkor a csapatszellemet is fejleszti – jegyezte meg a felkészüléssel kapcsolatban Majorchik Judit, hozzáfűzve: aki ezt a mozgásformát választja, annak elsősorban ritmusérzékre, hajlékonyságra, és nem utolsósorban jó fizikai erőnlétre van szüksége.
Az oktató rámutatott: ősszel első alkalommal szerveznének Gyer­gyószentmiklóson egy ilyen versenyt, azonban ennek megvalósításához is anyagi támogatásra lenne szükségük.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek