Készülnek a jégkorongozók

Edzésbe állt a Sportklub

149

Elkezdte a nyári felkészülést a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a soron következő bajnoki idényre. A keret változatos edzéseken vesz részt, folyamatosak a különböző tesztek, hogy majd a július végi jeges edzésekre készen álljanak. Az első felkészülési mérkőzések Gyetván lesznek.

CrossFit edzés

Pár napja megkezdte a nyári felkészülést a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A felkészülés programja a korábbi évekhez képest nem sokat változott. Ezúttal is három periódusban készülnek a jégkorongozók.
Az első napot Hozó Levente edző vezetésével kezdték a játékosok. Az első periódusban, amely június 22-ig tart, jégkorong specifikus edzések szerepelnek, biciklizés, míg két napot az Athlete Centerben töltenek, ahol CrossFit edzéseken vesznek részt Miklós Hunor vezetésével. Hozó Levente elmondása szerint minden hetet különböző tesztekkel zárnak a sportolók.
A felkészülés második szakasza július 2-án kezdődik ugyancsak Csíkszeredában, hogy július 9–20. között Hargitafürdőn egy magaslati edzőtáborral zárják ezen periódust.
A jeges felkészülés július 30-án kezdődik Csíkkarcfalván, ahol a tervek szerint napi egy, ám intenzívebb edzés szerepel a programban. Augusztus – 10-11-12. – közepén pedig egy felvidéki nemzetközi tornára utaznak. A Gyetván sorra kerülő tornán hat csapat fog részt venni, amelyek közül a Sportklub és a rendező Gyetva mellett a Poprád, illetve a Liptószentmiklós neve ismert. A szervezők további két csapat visszajelzésére, válaszára várnak, akikkel teljes lesz a torna.

Lakosil Csíkszeredában
Nemrégiben jelentette be a Sportklub, hogy 10 év után Ru­czuj Gellért hálóőr elhagyja. A Sportklub vezetősége pótlására Vlastimil Lakosilt nézte ki, akivel sikerült is egyezségre jutni. A 38 esztendős Lakosil ismerős lehet a jégkorongbarátoknak, hiszen két évvel ezelőtt ő volt a Galaci Dunărea első számú kapusa az akkori MOL Ligában. A cseh sportoló pedig remekelt is az egész idény során. Lakosil egyébként pályafutása nagy részét a cseh bajnokságban töltötte, volt U20-as korosztályos válogatott is. A cseh HC Trinecban hat szezont húzott le, megfordult Szlovákiában, Németországban, Kazahsztánban vagy épp a brit első ligában. A sportoló augusztus elején érkezik Csíkszeredába és fog bekapcsolódni a Sportklub jégedzéseibe.
– Ismerem a csapatot, hiszen korábban a Galacnál védtem. Csíkszeredában még nem jártam, csak hallomásból ismerem, de már várom, hogy megérkezzek és, hogy a csapattársakkal is találkozzak. A legutóbbi idényből láttam pár meccsét a Sportklubnak, és elmondhatom, hogy remek szurkolóik vannak, akik az idegenbeli meccsen is a csapat mellett vannak. Egy újabb kihívás számomra a következő idény. Az Erste Liga minőségi bajnokság, ahol a lehető legjobbat szeretném nyújtani. Remélem, szép hokit fogunk játszani, és megfelelően tudjuk majd szórakoztatni a közönséget – fogalmazott Lakosil a Sportklubhoz való aláírást követően.
A Csíkszeredai Sportklub kerete nem végleges. A klub vezetősége több sportolóval is tárgyal, folyamatban vannak a szerződéshosszabbítások, illetve újabb sportolókkal való tárgyalások is folyamatosak.

11 csapatos Erste Liga
Miután a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék távozott az Erste Ligából a szlovák Tippsport Ligába, az is körvonalazódni látszik, hogy a soron következő idényben az Erste Liga 11 csapatos lesz a korábban esélyesnek látott 12 helyett. Ennek egyszerű az oka, hiszen a MAC nem indít külön farmcsapatot, hanem az újonnan jelentkező Vasas SC-vel indítanak közös alakulatot.
A következő 11 csapattal indulhat a liga: Kanadai Magyar Ho­kiklub-DVTK, Vasas-MAC Bu­dapest, Ferencvárosi TC, Újpesti TE, Debreceni HC, Dunaújvárosi Acélbikák, Fehérvári Titánok, Vien­na Capitals II., Gyergyó­szent­mik­lósi HK, Brassói Corona és Csík­szeredai Sportklub.
A nevezett csapatok versenyengedélyét a Magyar Jégkorong Szövetség kell jóváhagyja, miután a szakmai bizottság kiértékeli a jelentkezéseket. Ugyanakkor a Hargita Népe szerkesztőségéhez a Gyer­gyó­szentmiklósi HK a június 6-i lapszámunkban megjelent cikkre – miszerint az Erste Liga klubjai nem támogatták a Gyergyószent­miklósi HK nevezését – átiratot küldött.
Ebben azt írják, hogy „a Gyergyói Hoki Klub igenis megkapta a támogató szavazatok nagy többségét, a Vasashoz és a Deachoz hasonlóan”.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.