Készülnek a folytatásra

Edzésben az Imperial és az FK

39

Elkezdték a téli felkészülést a Csíkszeredai Imperial Wet, illetve az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgói. Mindkét csapat kőkemény összecsapással folytatja a román bajnokság alapszakaszát. Előtte viszont felkészülési meccsek vannak a tarsolyban.

Gyülekezőt fújtak az első ligás teremlabdarúgó-bajnokságban szereplő két megyei csapatnál. Mind az FK Székelyudvarhely, mind a Csíkszeredai Imperial Wet elkezdte a felkészülést a folytatásra. Az alapszakaszból még hat forduló van hátra, amelyből eddig 12 mérkőzés járt le. Kedvezőbb helyzetben jelenleg a Csíkszeredai Imperial Wet alakulata van, amely 25 pontjával a dobogó harmadik fokát foglalja el a 29 pontos Dévai Autobergamo, illetve a 28 egységgel álló Galaci United mögött. Az FK Székelyudvarhely a felsőházi rájátszást érő utolsó pozícióban van, azaz a hatodik helyen 20 ponttal.

Nincs módosítás
Hétfőn délelőtt tartotta az új év első edzését az FK Székely-
udvarhely. Majdnem egy hónapos vakációt kaptak a fiúk, a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakasza január 19-én folytatódik számukra, amikor a listavezető Dévai Autobergamót látják vendégül. Az udvarhelyi csapat keretösszetétele maradt a régi, egyelőre nem terveznek újabb igazolást, a cél továbbra is a rájátszásba való bejutás. Ez jelenleg képben van, miként korábban is említettük.

Napi egy edzés
Cosmin Gherman vezetése mellett elkezdték a felkészülést a csíkszeredai teremfocisok is, akik napi egy edzéssel készülnek az első héten az előttük álló feladatokra. Az Imperial kerete még nem teljes, hiszen a légiósok közül vannak, akik ezután térnek vissza. Távozókról nincs egyelőre információ, ám egyes értesülések szerint a keret tovább fog erősödni. Az év végi interjúnkban, amelyet Cosmin Ghermannal készítettünk, erre ad feltételezést. A kiszivárgott információk szerint visszatér a kerethez a tavalyról már ismerős spanyol Samuel Sanchez, ugyanakkor az átalakuló Temesvári Informaticától Andre Deco is Csíkszeredában köthet ki.

Felkészülési meccsek
Hétvégén rendezik a már hagyományosnak mondható Benedek-kupával díjazott barátságos felkészülési tornát Gyergyó­szár­hegyen. A tornára a rendező Gyer­gyószentmiklósi Inter mellett a Ma­rosvásárhelyi VSK, az FK Szé­kelyudvarhely, illetve a Csík­sze­redai Imperial Wet vesz majd részt. A torna részletes programját a szervezők a napokban teszik közzé, amelyre a csíki csapat „címvédőként” érkezik.

Átalakuló Temesvár
A Csíkszeredai Imperial Wet a tavaszi idény első meccsét hazai környezetben rendezi január 20-án, amikor a tavalyi győztes Temesvári Informaticát látják vendégül. A Bega-parti csapatnál viszont gondok vannak, miután a korábbi főtámogató, Gabriel Lungu megvonta a támogatást, köszönhetően annak, hogy a szakszövetség a korábbi vezetőedzőt, Robert Luput döntés elé helyezte: választania kellett a román válogatott és a temesvári csapat irányítása között. Ő az előbbit választotta. A pénzügyi összeomlást elkerülvén, a bánságiak legjobb játékosaikat elengedték: Mimi Stoica Galacra, míg Vlad Iancu Dévára került. Ugyanakkor megváltak Dennis Ovsyannikovtól, Dmi­tro Bondartól, valamint Andre Decótól is. Az edzői feladatokat Daniel Rupa veszi át és fiatalokkal töltik fel a keretet.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek