Készülnek a csapatok a kupameccsekre

Új edző a Csíkszeredai sportklubnál

76

December 19–23. között a Román Jégkorong Szövetség szervezésében, hosszú évek után újra Csíkszereda ad otthont a Románia-kupa küzdelmeinek. A házigazda szerepét betöltő Csíkszeredai Sportklub részletes információcsomagot tett közzé. Ugyanakkor a kék-fehérek megtalálták Leo Gudas utódját is.

Don MacAdam a csíki csapat új vezetőedzője

Szerdától vasárnapig Csíkszereda ad otthont a jégkorong Románia-kupa küzdelmeinek, hosszú idő után. A sorozat lebonyolítása nem változott érdemben. A bajnokságban részt vevő csapatokat a szövetség két csoportra osztotta, így egy négyes és egy hármas csoport alakult. A házigazda szerepét betöltő Csíkszeredai Sportklub a Gyergyói Hoki Klubbal, illetve a Sportul Studențesc-kel került a hármas csoportba, míg a másik ágon a Brassói Corona, a CSM Galac, a Bukaresti Steaua és a Sapientia U23 küzd az első helyért, amely döntőt ér. Kisdöntőt ebben az évben nem rendeznek.
A csoportmeccsek alkalmával, ha a rendes játékidő nem hoz döntést, akkor 5 perces hosszabbítás következik 3 a 3 ellen, aranygól szabállyal, majd jön az esetleges szétlövés. A döntőben ha a rendes játékidő nem hoz döntést, akkor 20 perces hosszabbítás következik 4 a 4 ellen, aranygól szabállyal, és majd ezt követi a szétlövés, ha szükséges.

Élőben a mérkőzések
A Csíkszeredai Sportklub – Spor­tul Studențesc, illetve a Gyer­gyói Hoki Klub – Sportul Studențesc mérkőzések kivételével, minden Csíkszeredában zajló összecsapást élőben figyelemmel lehet majd követni a sportclub.liveevent.org internetes oldalon.

Jegyárak
A Románia-kupa az RJSZ szervezésében zajlik, ezért a szezon előtt kiadott Sportklub-bérletek nem érvényesek. Ugyanakkor a bérlet a jegyvásárlónak garantálja az ülőhelyet, ahová szól a bérlete.
Három kategóriájú jegy lesz elérhető. A csoportmeccsekre 20 lej a belépő, a döntőre 25 lej, továbbá 50 lejért VIP-jegy váltható. Fontos tudnivaló, hogy ezúttal elővételben is lehet majd jegyeket vásárolni a Csíkszeredai Sportklub székhelyén a könyvelőség irodájában (a főbejárat után balra a folyosó végén).
Újdonság ugyanakkor, hogy a Sapientia U23 minden meccsét Csíkkarcfalván rendezi. Itt 10 lej lesz a felnőttjegy, míg 5 lej a diákjegy. A Sapientia – EMTE diákjai számára ingyenes lesz a belépő.
A Csíkszeredai Sportklub felhívja ugyanakkor a szurkolók figyelmét, hogy a jegyeket váltsák meg időben, hogy a beléptetéskor a torlódást elkerüljék.

Kanadai szakember érkezik a Sportklubhoz
Megvan a Csíkszeredai Sportklub új szakmai vezetője a kanadai Don MacAdam személyében. A 68 éves tapasztalt szakember karrierje során, egy szezont leszámítva, a tengerentúlon tevékenykedett.
A 80-as években többek közt volt a Detroit Red Wing másodedzője, hogy majd az AHL-ben tevékenykedjen mint vezetőedző. A 90-es évek végén a Team Canada szakmai stábjában is ott volt, majd az ECHL-ben éveken át vállalt vezetőedzői szerepet. Európa sem ismeretlen számára, hiszen a 2014–2015-ös idényben az EBEL-es Bolzano kispadján ült a középszakasztól kezdve, hogy a sorozat rájátszásának negyeddöntőjében nagy csatában kapjanak ki a Linztől. Az elmúlt három évben az osztrák utánpótlásért felelt. A szakember ma érkezik meg Csíkszeredába.

Bajnoki meccsekkel hangolódtak
Az idei idényben temérdek mérkőzést rendeztek a román jégkorongbajnokságban, a nemzetközi szünet ellenére. Mint ismert, az elmúlt hétvégi meccsek sorát a Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub rangadó kellett volna felvezesse, de a kék-fehérek nem tudták a minimális létszámot sem kiállítani a találkozóra, miután több játékosuk sérült volt, míg az orosz kontingens vízumproblémák miatt haza kellett utazzon. Ezzel a Sportklub 5–0-ra vesztette el a meccset, továbbá hárompontos büntetést is kapott, ugyanakkor 5000 lejes pénzbüntetést.
A hétvégére viszont már összeállt a keret. A sérültek közül Rokaly Szilárd, Részegh Tamás, illetve Radim Valchar is vállalta a játékot, miként az orosz kontingens is visszatért a Sportul Studențesc elleni összecsapásra. Így is soványan volt meg a keret az első meccsre, amelyet 12–0-ra nyertek meg a csíkiak, hogy vasárnap délelőtt már 15–0 legyen a végeredmény.
A Gyergyói Hoki Klub a Bukaresti Steauát fogadta a múlt heti két kézdivásárhelyi összecsapást követően. Akárcsak idegenben, hazai pályán sem okozott gondot a piros-fehéreknek a bakák legyőzése, és végül 8–1-re győztek. Galacon a helyi CSM a Brassói Coronát fogadta a nap rangadóján. A fordulatos meccsen a Duna-partiaknak sikerült meglepetést okozniuk. A vendégek ugyan még egygólos hátrányból felálltak és átvették a vezetést, ám a harmadik harmadra megfordult az állás. A Cenk alattiaknak még egyszer összejött az egyenlítés, de a hajrá a galaciaké lett, akik háromszor is betaláltak, 6–3-ra hozva a meccset. Érdekesség, hogy a Galac az egyetlen csapat a bajnokságban, amely még rendes játékidőben nem szenvedett vereséget.
A Gyergyói Hoki Klub – Bukaresti Steaua és a CSM Galac – Brassói Corona tegnapi összecsapása lapzárta után értek véget.

A Románia-kupa műsora

Kedd: jegyelővásárlás 10–16 óra között a könyvelőségen.
Szerda: meccsek: Csíkszeredai Sportklub – Sportul Studențesc (15.30), Brassói Corona – CSM Galac (19); Sapientia U23 – Bukaresti Steaua (19.30, Karcfalva); Jegyelővásárlás 10–13 óra között a könyvelőségen, majd 13 órától a jegypénztárnál.
Csütörtök: meccsek: Gyergyói Hoki Klub – Sportul Sudențesc (15.30), Brassói Corona – Bukaresti Steaua (19); Sapientia U23 – CSM Galac (19.30, Karcfalva); Jegyelővásárlás 10–13 óra között a könyvelőségen, majd 13 órától a jegypénztárnál.
Péntek: meccsek: Bukaresti Steaua – CSM Galac (15.30), Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói Hoki Klub (19); Sapientia U23 – Brassói Corona (19.30, Karcfalva); Jegyelővásárlás 10–13 óra között a könyvelőségen, majd 13 órától a jegypénztárnál.
Vasárnap: döntő: csoportgyőztesek (19); Jegyelővásárlás 15 órától a jegypénztárnál.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek