Készülnek a 2. liga rajtjára

Megtartotta első edzését az FK Csíkszereda

91

Hétfőn délután kezdte meg a felkészülési időszakot az FK Csíkszereda. Valentin Suciu vezetőedző harminchárom játékossal kezdte meg a labdarúgó 2. liga nyár közepi rajtjára való felkészülést. A csapatból két meghatározó játékos is távozott, vannak viszont érkezők.

Hétfőn kezdte meg az FK Csíkszereda a felkészülését a másodosztályra Fotó: fkcsíkszereda.ro

Hétfő délután négy órakor a megyeszékhelyi Erőss Zsolt Aréna mögötti műgyepes pályán kezdődött el az FK Csíkszereda felkészülési időszaka az augusztus harmadikán rajtoló labdarúgó 2. ligára. Valentin Suciu harminchárom focissal kezdte meg a felkészülést, a három és fél hete a 3. liga ötödik csoportját megnyerő csíki csapatból ketten már távoztak, de vannak új érkezők is.
Az első edzésről igazoltan hiányzott Hodgyai László, aki nászúton van, és csak jövő héten csatlakozik a kerethez, valamint a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia tagjai közül többen is még vakáción vannak, rájuk szintén a jövő héttől számíthat Valentin Suciu.
Több focist is próbajátékra hívott az FK Csíkszereda, közöttük van a brit Romaric Logon, a csatár az előző idényben a Székelyudvarhelyi FC-ben ontotta a gólokat, valamint Todor Nikolovski középpályás, aki utoljára a macedón első ligás Sileksben játszott. Az FK-val készül több magyarországi játékos is, Kálmán Szilárd szélső a legutóbb Pécsen focizott, a Ceglédtől érkezett Rétyi Tamás hátvéd, Dorogról a balhátvéd Fodor Ákos és két év után visszatért Csíkszeredába Csonka Bonifác középhátvéd, aki legutóbb Csákváron játszott. A Kudzsiri Metalurgistul harmadligás csapatából a középhátvéd Lang Loránd, míg a szintén harmadosztályú Unirea Tasnádtól a szélső Székely Krisztián is próbajátékra érkezett Csíkszeredába. Szintén próbajátékra jött Telcean Marius jobbhátvéd, aki a katalán másodosztályú L’Albi csapatában játszott. Valentin Suciu vezetőedző szerint a napokban még érkeznek focisok próbajátékra.
A távozók között van Soufiane Jebari, aki hazatért Spanyolországba, és szintén elhagyta az FK Csíkszeredát Györgyi Arthur, aki Debrecenben folytatja pályafutását. Két csíki focis külföldön van próbajátékon, Antal Barna a szerb első osztályú TSC Topolyánál, míg Solymosy Lehel Komáromban próbálja beverekedni magát új csapatába.
A felkészülést illetően a Valentin Suciu a csapat honlapján azt írta, míg a többi második ligás csapat még pihenőn van, az FK Csíkszereda játékosai már munkába álltak, mert erősíteni kell a keretet, több focist is ki kell próbáljon, a következő két hét erről fog szólni. Július elsejétől a csapat kéthetes edzőtáborba utazik a Brassó megyei Cheile Grădiștei-re, addig itthon zajlik a felkészülés. Edzőmeccsek tekintetében egyelőre, ami biztos, hogy június 27-én a Viitorul Konstanca ellen játszik felkészülési meccset Brassóban az FK Csíkszereda, de a szakvezetés azon van, hogy a hat hét múlva rajtoló bajnokságig minél több összecsapást lekössenek.
A 2019/2020-as 2. liga a román másodosztályú labdarúgó-bajnokság nyolcvanadik idénye lesz, az első fordulót augusztus 3-án rendezik, az első hónapban öt, szeptemberben négy, októberben öt, novemberben hat, decemberben pedig két fordulót tartanak, így a 21. fordulót követően vonulnak téli pihenőre a csapatok. A szünet után 2020. február 22-én indul újra a pontvadászat, abban a hónapban 29-én is pályára lépnek a csapatok, márciusban négy, áprilisban öt, májusban pedig hat fordulót rendeznek, a bajnokság 2020. június elsején ér véget. A sorsolást július közepén tartja a Román Labdarúgó Szövetség, a 2. liga első két helyezettje feljut az 1. ligába, a harmadik helyezett pedig selejtezőt játszik az 1. liga 12. helyezettjével az első osztályba való jutásért, míg a másodosztály utolsó öt helyezettje a 2019/2020-as idény végén kiesik és a 3. ligában szerepelhet az azt követő szezonban. Az FK Csíkszereda célkitűzése a 2. liga középmezőnyében zárni és így bent maradni a másodosztályban.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek