2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Készülhet a Szejke SK?

Úgynevezett buboréktornák keretében venné kezdetét a férfi kézilabda másodosztály küzdelmei. 20 csapat nevezett, köztük a Székelyudvarhelyi Szejke SK is.

A Román Kézilabda Szövetség hosszas halogatás után közölte elképzeléseit, hogy miként is rendezné a 2020–2021-es idényt a másodosztályban, amelynek férfimezőnyében ott van a Székelyudvarhelyi Szejke SK is. 

Összesen húsz csapat nevezett a férfi kézilabda-bajnokság másodosztályába. A Román Kézilabda Szövetség közlése szerint a küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanának, a Bölények Ligájából ismert buborékrendszerben. A tervek szerint összesen négy ilyen turnét rendeznének az alapszakaszban, ebből kettőt idén, ezek novemberben és decemberben zajlanának le, egy-egy helyszínen. Egy ilyen tornán egy csapat négy vagy öt találkozót játszana le. Amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, tavasszal már rendes fordulókkal folytatódna a bajnokság, amennyiben mégsem, akkor újabb két turnét rendeznének.

A Székelyudvarhelyi Szejke SK csoportellenfelei részben a korábbi évekből ismertek, másrészt mindegyik csapat komoly kézilabdamúlttal rendelkezik. Az ellenfelek névsora: Nagyszentmiklósi Egyesülés, Kolozsvári Universitatea, Nagyváradi VSK, Temesvári CNOPJ (Olimpiai Központ), Segesvári VSK, Segesvári CNE, Tordai Potaissa II-es csapata, Zsilvásárhelyi Constantin Brâncuși Egyetemi Sportklub és Craiovai Universitatea.

Az első turnét a tervek szerint november 17-én rendeznék. Ugyanakkor még nem ismert a teljes mezőny kiléte, hiszen alku tárgyát képezi a csapatok részéről, hogy hány ilyen buboréktorna legyen. Vannak klubok, amelyek szeretnék, hogy inkább több lenne, de kevesebb meccs.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb