Készül az FK és az SZFC

Elkezdték a felkészülést

115

Egy nap eltolódással ugyan, de elkezdte a felkészülést a labdarúgó harmadik liga rajtjára az FK Csíkszereda, illetve a Székelyudvarhelyi FC is. Mindkét helyen volt jövés-menés, de még korántsem végleges egyik csapat kerete sem. Felkészülési meccseket viszont már a hétvégén játszanak.

Folyik a munka az FK Csíkszeredánál Fotó: fkcsikszereda.ro

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor augusztus 25-én elkezdődik a labdarúgó harmadik liga 2018/2019-es idénye. Igaz, már augusztus elejétől kilátásban van a Románia-kupa első, illetve második fordulója is. A felkészülést a bajnoki rajtra mind az FK Csíkszereda, mind a Székelyudvarhelyi FC elkezdte a napokban.
A csíkszeredai csapatnál – amint korábban közöltük – új szakvezetés állt fel a bajnoki idényre: Bálint László György helyét az a Valentin Suciu vette át, aki korábban a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a negyedik ligából az első osztályba vezette, majd az FK U17-es csapatát vette át januárban. Segítői pedig Dumitru Vasilică, illetve a Bukaresti Rapidból is ismert Emilian Dolha lesznek. Az FK keretéből viszont vannak, akik nem maradtak a tavalyi idényhez képest. Így nem húz csíki mezt magára Nagy Barna kapus, illetve Lőrincz József hátvéd, miként Ilyés Róbert az U19-es csapat edzői feladatait veszi át, így rá sem számítanak játékosként. Ugyancsak a csapattal készül Györgyi Artúr, aki az OSK-nál volt próbajátékon, illetve Soufiane Jebari és Antal Norbert, akik a Diósgyőrnél próbálkoztak. Új arc, akivel szerződést is kötöttek, a háromszéki Berde István, aki az NB2-es Siófoktól jött.
Az FK augusztus 5-ig hazai környezetben készül, majd augusztus 6–15. között Kovásznán edzőtáborozik. Az FK szombaton 11 órától a városi stadionban kezdi a felkészülési meccsek sorát a Kézdivásárhelyi KSE ellen, majd jövő szerdán az OSK vendégei lesznek. Tervben van egy Szászhermány elleni oda-vissza meccs, egy újabb KSE elleni találkozó, vagy épp a Voluntari II elleni is.
Mészáros Alpár vezetésével a Szé­kelyudvarhelyi FC kerete is összegyűlt, és ott is hasonló a helyzet, mint Csíkszeredában. Érkezők és távozók is vannak, de előbbiekből a legtöbben próbajátékon vesznek részt. Az viszont biztos, hogy Bogdan Mintaș és Cristian Chifu marad Udvarhelyen, míg Rareș Pop-ot a Kolozsvári U „hazarendelte”.
– Számításaink szerint jövő hétfőtől kezdődően öt teljes hetünk lesz a felkészülésre. A barátságos mérkőzéseket viszont már szombaton elkezdjük, Szászhermányt fogadjuk, egyelőre még nincs kezdési időpontja a találkozónak – mondta Mészáros Alpár, aki hozzátette, hogy a felkészülés során a Szászrégeni Lendülettel és a Marosvásárhelyi MSE együtteseivel is fognak hangoló találkozókat játszani.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.