Készen van, de mégsem

Újfalu–Vasláb útszakasz

34

A Gyergyóújfalu és Vasláb közötti útépítést illetően az alapkövezéstől kezdve a kétréteges aszfaltszőnyeg leterítésén át az átereszek építéséig mindent elvállalt a kivitelező. Mint megtudtuk: befejezték az aszfaltozást és az átereszek is készen vannak, ennek ellenére azonban a munkálat mégsem tekinthető befejezettnek.

Az említett útépítési munkálat jelenleg az egyetlen, amelyet Gyergyószéken végeznek, és noha úgy tűnhet, hogy befejezték, ez nincs így – közölte Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. Mint mondta, a munkálatokat két részre kell osztani: azokon a részeken, ahol jogilag mindent rendben találtak, elvégezték az aszfaltozást. De kivételt képez az útszakaszon található két vasúti átkelő.
Rámutatott: a vasúttársaság (CFR) a saját tulajdonába telekkönyveztette ezeket, ami azt jelenti, hogy a megyei önkormányzat nem végezhet ott munkálatokat.
– Úgy döntöttünk, hogy elindítjuk a folyamatot, és elvégezzük a munkálatok első részét, a vasúti átkelőkkel kapcsolatban pedig az a megoldási lehetőség vetődött fel, hogy dupla adminisztrálási jogot kérünk – közölte Barti, hozzátéve: ennek már elindították a procedúráját, ha pedig sikerrel járnak, akkor Hargita Megye Tanácsa a vasúti átkelők felújítására is költhet pénzt. A közbeszerzést hamarosan újra kiírják, amelyben ezúttal a tervezés és a kivitelezés egyaránt szerepel majd.
Barti Tihamér megjegyezte, reméli, hogy jövőre teljesen be tudják fejezni a munkálatokat, hiszen fontos útszakaszra irányul az 5,2 millió lejes beruházás.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.