Készen állnak a még több havazásra

123

A szerda délután kezdődő és azt követő esti és éjszakai havazás nem okozott különösebb fennakadásokat Hargita megyében. Csupán a Gyergyóalfalu és Pa­rajd közötti, a Bucsin-tetőn átvezető 13B jelzésű országúton vezettek be részleges forgalomkorlátozást.

Újra téli útviszonyok. Nem nagy a baj, de fontos az óvatosság Fotó: Kovács Hont Imre

A Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője, Adrian Pănescu arról tájékoztatott, hogy a megyében található országutakon 27 hókotró és sószóró jármű teljesített szolgálatot a havazás idején, amelyek mintegy 350 tonna sót szórtak szét az utakon.
– Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy a Bucsin-tetőn, a Gyilkos-tó felé, a Borszékra vezető úton, a Tolvajos-tetőn, valamint a Nyer­gestetőn és a Kászonokban óvatosan vezessenek, hiszen még mindig vannak olyan árnyékos szakaszok, ahol a leszórt sómennyiség ellenére nem olvadt meg kellőképpen a hó, ezért csúszósak az utak – nyomatékosított a szóvivő.
Hozzátette, bizakodásra ad okot, hogy a meteorológusok elő­rejelzései ellenére Hargita megyében nem esett annyit a hőmérséklet, mint ahogy azt jósolták. Ugyanakkor szinte meglepő módon, a megyére nem vonatkozik az Országos Meteorológiai Szolgálat erős havazásra figyelmeztető sem első, sem másodfokú riadója. A hatóságok ettől függetlenül készenlétben állnak, hiszen – ahogy a szóvivő fogalmazott – a havazás nem áll meg a megyehatárnál.

Márk Boglárka

A cikk a Hargita Népe március 23-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek