Kész a napközi konyhája

81

Harmincezer euró támogatásból szerelték fel a madéfalvi óvoda konyháját. A LEADER-pályázaton elnyert vissza nem térítendő támogatásból felszerelt konyha hivatalos bemutatását tegnap tartották Madéfalván.

30 ezer euróból felszerelt konyha. Helyi alapanyagokból finomságok Fotó: Daczó Dénes
30 ezer euróból felszerelt konyha. Helyi alapanyagokból finomságok Fotó: Daczó Dénes

A sütőkkel, hűtőkkel, munkagépekkel felszerelt ipari konyha engedélyeztetésére még néhány hetet várni kell. Szentes Csaba polgármestertől megtudtuk: nem a konyha felszerelésén, az óvoda körüli kerítés megépítésétől függ az engedély, ezért a napokban a kerítés kiépítéséhez is hozzákezdtek.
Az óvoda építésekor már elkészült a konyha, illetve az ezt kiszolgáló helyiségek, azonban a felszerelésére nem volt mostanig lehetőség, ezért nyújtottak be pályázatot a LEADER-programhoz – mondotta a polgármester.
A saját konyha működtetése lehetővé teszi, hogy már óvodás kortól elkezdjék a tudatos táplálkozás fontosságára nevelni a gyerekeket, ugyanakkor lehetőség nyílik, hogy helyi alapanyagokból készüljön a gyerekek ebédje.
Míg évekkel ezelőtt 18 napközis gyermek volt Madéfalván, ma 43 gyerek kezdi el napközisként az új tanévet. Újdonságnak számít az is, hogy idéntől bevezetik az iskola utáni foglalkoztatást a madéfalvi elemi iskolások számára. Az after school programban részt vevő gyerekeknek is a most átadott konyhán főzhetnek majd. A polgármester elmondta: már készülnek a tervek az óvoda épületének bővítésére, az új épületszárnyban kapnak helyet az iskola utáni foglalkozások.

Daczó Dénes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek