Később tájékoztatnak az új időpontról: Elhalasztották a labdarúgó BL- és EL-döntőt

5

Logikus döntést hozott az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA): elhalasztotta a Bajnokok Ligája, illetve az Európa Liga döntőit. Az új időpontról később adnak tájékoztatást.

A mikéntekre és a hogyanokra még nincs válasz…

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján tudatta, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt elhalasztotta mindhárom májusi nemzetközi kupadöntőjét: a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és a női Bajnokok Ligája fináléját.
A Bajnokok Ligája döntőjének eredeti időpontja május 30. volt, az Európa Liga fináléját május 27-én rendezték volna, míg a női Bajnokok Ligája döntőjét május 24-én. Az UEFA mindhárom nemzetközi klubsorozat fináléját elhalasztotta, az új időpontról később ad tájékoztatást – áll az európai szövetség hivatalos közleményében.
Ugyanakkor a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) a La Ligával egyetértve jelezte, hogy bizonytalan időre elhalasztja a spanyol bajokság eredetileg április 3-ra tervezett újraindítását. A hétvégén utolsóként leállt a török Super Liga is, ahol még múlt kedden is rendeztek zárt kapus első osztályú futballmeccseket.
A KPMG nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég szerint a tévéközvetítések hiánya, a szponzorszerződésekben foglaltak meghiúsulása, a jegybevételek és a mérkőzések során a nézőknek nyújtott különféle szolgáltatások elmaradása miatt az öt legerősebb európai labdarúgó-bajnokság legalább 3,4 milliárd eurót bukhat a koronavírus-járványon. Nem csoda, ha Michael Rummenigge (a Bayern-igazgató öccse), gazdasági szakember, korábbi válogatott futballista azt írta, hogy: „A koronavírus-járvány miatt viharos időket élünk át, és ha eljön a pillanat, amikor túl lesz rajta a világ, utána már semmi sem lesz úgy, ahogy azelőtt. Ez vonatkozik a mindennapi élet legtöbb részére, miként a futballra is. Különösen az átigazolási díjakra és a játékosok fizetésére.”
A fizetések kapcsán vannak már klubok, ahol elkezdték újratárgyalni a szerződéseket. Ilyen például az FC Barcelona, ahol minden játékos egyetértésben belement a fizetések csökkentésébe.

A Puskás Aréna az Év stadionja
A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év stadionja címről döntő szavazást. A futballarénákkal foglalkozó stadiumdb.com honlap által meghirdetett verseny kiírása alapján 19 ország létesítményei közül választhatták ki az öt legjobbat a szavazók.
A portál beszámolója alapján a világ 107 országából 30 632 voks érkezett, ezek majdnem felét, közel 14 955 ezer szavazatot a budapesti stadion kapta. A közlemény szerint a november 15-én felavatott létesítményre a világ minden tájáról, így a többi között Indonéziából, Argentínából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és a Fülöp-szigetekről is érkeztek voksok.
A legjobbnak ítélt stadionra öt, a másodikra négy, a harmadikra három, a negyedikre kettő, az ötödikre pedig egy csillagot kellett adniuk a voksolóknak, és a szavazatok összesítése, valamint szakértő építészek véleménye alapján ítélték oda az Év stadionja díjat.
A listára csak a tavaly átadott és legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel, a Puskás Aréna mellett a dunaszerdahelyi MOL Aréna is versenyben volt. Szavazni március 15-ig lehetett a weboldalon. A honlap emlékeztetett: tavaly a szakmai zsűri a DVTK arénáját választotta az év legszebbjének.
A díjnyertes Puskás Aréna lesz az egyik helyszíne a koronavírus-járvány miatt idén nyárról a jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságnak. A 2021. június 11-től július 11-ig tartó kontinensviadalon három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek a stadionban, amely 2022 májusában ad otthont az Európa Liga fináléjának is.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek