Kergék versenye Hargitafürdőn

99

Idén is furcsábbnál furcsább kergejárgányokkal csúsznak Har­gitafürdőn a Kerge Olimpia résztvevői. Az „Andris, hova viszed a fürdőkádat?” szlogennel jegyzett rendezvényre szombaton, a hivatalos megnyitót megelőző egy órában lehet benevezni. A lecsúszás új helyszínen, a hargitafürdői hópánkó mellett kialakított olimpiai pályán lesz.

Nem szokványos járművek vetélkedője. A szórakozás garantált Fotó: Archív

Szombaton ismét kergejárgányoktól és az azokban lecsúszó, bevállalós kerge olimpikonok jelenlététől lesz hangos és érdekes Hargitafürdő. A 2001-ben kitalált és azóta nagy népszerűségnek örvendő rendezvényre ingyenes a benevezés, a kergejárgányok helyszínre szállítását pedig a szervezők vállalják szombat reggel a csíkszeredai Szabadság térről.
– Az olimpiára a szombati 12.30 órakor kezdődő hivatalos megnyitót megelőző egy órában jelentkezhetnek a versenyzők, fontos azonban mindenkinek tudnia, hogy a csodajárgányokkal mindenki saját felelősségére csúszik le a nagyjából 150 méter hosszú, frissen kialakított pályán. A kergék díjazásánál szempont ugyanakkor a járgányok irányíthatósága, illetve, hogy van-e fékrendszerük – részletezte Mezey Zsolt főszervező.
Az olimpiát idén a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapat kabalájának, Gilicsnek a lecsúszása nyitja meg, a legötletesebb járgányokat pedig díjazni fogja a zsűri, amelynek összetétele egyelőre nem ismert.
Idén az olimpiai pályát a szervezők a hó- és időjárási viszonyok miatt átköltöztették a hargitafürdői hópánkópálya szomszédságába.
A Kerge Olimpia kiegészítő rendezvényei között György Botond tart standup comedy-t, lesz gasztronómiai kínálat, illetve szabadtéri koncert a Full Screen zenekar fellépésével.
– Amennyiben sok az érdeklődő, szombaton autóbuszt indítunk a Szabadság térről és a helyszínre szállítjuk őket. Kérem, hogy akik igényelnék a szállítást, jelezzék a Kerge Olimpia Facebook-oldalán – tette hozzá a főszervező.
A Kerge Olimpiát – támogatók segítségével – a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás szervezi.

Pál Bíborka

A cikk a Hargita Népe március 8-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek