Keresztény erkölcs alapjain nyugvó polgári lap

20

 

A Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom által életrehívott Kultika elnevezésű lapszám első két kiadását mutatták be tegnap Csíkszeredában. Az eseményen jelen volt a folyóirat alapítója, főszerkesztője, illetve több cikk szerzője is.

Pár éve a világban szétszórt magyarokkal, mindennapi életükkel kapcsolatos feltevések fogalmazódtak meg Derzsi Ákos, a Kultika folyóirat alapítója, illetve Románia szenátusában a Munkaügyi és szociális bizottság tagja és Sorbán Attila főszerkesztő között. Ennek apropóján jött létre a Kultika elnevezésű folyóirat, amelyet tegnap mutattak be Csíkszeredában, a Csíki Székely Múzeum udvarán. A Kultika a Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom negyedévenként megjelenő lapja, amely a keresztény gondolkodást, szemléletet igyekszik sugározni. Mögötte egy olyan projekt áll, amelyik a folyóirat valamint más, markáns programok segítségével az egész erdélyi magyar közösséget kívánja szolgálni, egyaránt megszólítva a kultúra és a közélet, a keresztény vallás iránt érdeklődő szakembereket, értelmiségieket és a hétköznapok munkásemberét, a családokat, kiemelten kezelve az ifjúság élethivatásának kihívásait és az idősek sorskérdéseit.

− Ez a folyóirat emberi érzéseket, véleményeket próbál közvetíteni, amellyel nem elnyomni szeretnénk, hanem befolyásolni. Figyelemfelkeltés a célja, hogy adjon egy rávilágítást arra, hogy igen, van más értékrend is ezen a világon – emelte ki Derzsi Ákos.

Az első lapszám a magyar családokról szól, benne különböző vélemények, szakmai hozzászólások is olvashatók. A második lapszám tematikájának kidolgozásába közbeszólt a koronavírus, így ez a szám a karanténról szól, az ez idő alatt megélt tapasztalatokról, hétköznapi emberek élményeiről.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.