2021, január 16, szombat.

Kereszt és bokréta a tetőn

Péntekre teljesen tető alá került a csíkmadarasi iskola. A hagyományokhoz híven ekkor tűzték ki a bokrétát a tetőre és egy kis ünnepséget tartottak.

Tető alatt az új iskola. Egyre ritkább pillanat Fotó: Balázs Árpád
Tető alatt az új iskola. Egyre ritkább pillanat Fotó: Balázs Árpád

Feltették a keresztet és feltűzték a bokrétát pénteken Csíkmadarason az épülő iskolára. A nagy pillanatot a hagyományokhoz híven meg is ünnepelték az érintettek: a községháza, az iskola és a kivitelező cég dolgozói. A fogadáson Bíró László polgármester, Császár Sándor iskolaigazgató és Ördög Imre volt iskolaigazgató azt hangsúlyozta, hogy milyen nagy lépés az iskolaépítés a község életében, s milyen kiváltságos helyzetben tudhatja magát Csíkmadaras.
Amint Rédai Botondtól, a polgármesteri hivatal sajtószóvivőjétől megtudtuk, mindössze néhány napos késésben vannak a kivitelezéssel, amelynek határideje november 20. lett volna, de egy hónapos halasztást kértek.
– Az épület egy részét kívülről már leszigetelték, a belső vakolás készen van, a szennyvíz- és vízelvezetés megvan, a tokozatok szintén a helyükön vannak – részletezte Rédai. Hozzátetette: az idén mindenképpen befejeződnek a munkálatok, de az iskolai tevékenység, a tanítás nem kezdődhet meg azonnal benne, néhány hónapig száradnia kell az épületnek.
A madarasiak helyhiány miatt kezdtek néhány évvel ezelőtt iskolaépítésbe, az alsó tagozat ugyanis bérelt épületben tanul.

Daczó Katalin

Kapcsolódó cikkek:

14,312RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb