Keresik a lehetőséget

Online értékesítés nyújthat megoldást a termelőknek

71

Elmaradt a május 16-ra, szombatra tervezett helyi termékek vására Csíkszeredában – jelentette be pénteken késő esti videó­üzenetében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Egyelőre elmarad a helyi termékek vására                                                         Fotó: Cilip Árpád / Archív

A május 15-én feloldott korlátozások után úgy döntöttünk, hogy május 16-án megszervezzük a havi vásárt, akkor nem volt egyetlen nyilvántartott aktív fertőzött eset sem Csíkban. Az elmúlt 24 órában viszont számottevően megugrott Csík környékén a koronavírussal fertőzöttek száma, este derült ki, hogy újabb fertőzöttek vannak a városban és környékén. Felhívással fordult felénk az alintézményünkként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, tekintettel arra, hogy nagyon sok a beutalt vírusos beteg, a vásár megszervezése elősegítheti a vírus továbbterjedését, ami leterhelné a kórház ellátóképességét – számolt be a részletekről Borboly Csaba megyeitanács-elnök.
A politikus elmondta: péntek este rendkívüli online vezetőségi ülést hívtak össze, egyeztetve a Vidékfejlesztési Bizottság elnökével és a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség munkatársaival, ahol az a felelős döntés született, hogy ne kerüljön sor a havi vásárra. A megyeelnök azt is kihangsúlyozta, hogy a vásárnak szánt gazdaságélénkítő hatást el kívánják érni, megkeresik a törvényes formáját, hogyan lehet kompenzálni a termelőket.
– A termelők megértését kérjük, a vásárlókat arra biztatjuk, hogy telefonos rendeléssel részesítsék előnyben a hagyományos és helyi termékeket. Ahogy a csíki helyzet normalizálódik és csökkenő tendenciát fog mutatni a vírus terjedése a városban és környékén, folytatjuk a vásár megszervezését. Addig is az elkövetkező napokban több kampányt is indítunk, elősegítve, hogy a helyi termékek eljussanak a vásárlókhoz – fűzte hozzá Borboly Csaba.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.