Kerékpáros felvonulás Csíkszeredában

Föld napja

150

A Zöld SzékelyFöld Egyesület újból megszervezi a hagyományos Föld napi kerékpáros felvonulását Csíkszeredában, ezúttal április 22-én, vasárnap.

Kicsik és nagyok kétkeréken. A biciklis közlekedés fontosságára hívják fel a figyelmet Fotó: Archív

A program célja a kerékpározás széles körű népszerűsítése, ennek érdekében a Szekler Teker Egyesülettel közösen kerékpáros ügyességi pályát, illetve játékokat is szerveznek. A részt vevő gyermekek és felnőttek megismerkedhetnek a fontosabb közlekedési táblákkal, a kerékpár kötelező felszereltségével, bizonyíthatják ügyességüket a kialakított pályán, de más játékokba is bekapcsolódhatnak. A program a Szabadság téren zajlik 10 és 17 óra között.
A Föld napi felvonulás – a nap zárásaként – 17 órakor indul a Szabadság térről. Az útvonal a következő: Szabadság tér – Kossuth Lajos utca – Márton Áron utca – Szék útja – Nagymező utca – Taploca utca – Márton Áron utca – Kossuth Lajos utca – Szabadság tér.
Fontos, hogy a tömeg fegyelmezetten, csoportban tekerje le a távot, a felvonulást vezető szervezők megelőzése nélkül, valamint figyelembe kell venni, hogy a sor elején gyerekek, kiskorúak bicikliznek majd, így a felnőttek hozzájuk igazodnak. Továbbá, a kerékpárúton, úttesten mindenki egyesével haladhat.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek