Képzőművészeti tárla: Udvarhelyi retrospektív

81

Tamás György kortárs képzőművészeti gyűjteményének darabjaiból válogatott kiállítás nyílik jövő héten Szé­kelyudvarhelyen, a Hagyományőrzési Forrásközpont kiállítótermében. A tárlat Udvarhelyszék művészetének keresztmetszetét adja.

Udvarhelyi retrospektív címmel nyílik kiállítás január 23-án, csütörtökön du. 5 órakor Szé­kely­udvarhelyen, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiállítótermében. Az esemény része a magyar kultúra napját ünneplő rendezvénysorozatnak.
A kiállítást megnyitja Lőrincz Ildikó művészettörténész, a Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa.
A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy Székelyudvarhely a művészeteket kedvelő város volt mindig, és az maradt mind a mai napig – erre figyelmeztet az a gyűjtemény is, amelyet Tamás György helyi művészetkedvelő képzőművészeti kollekciójából a közönség rendelkezésére bocsát.
Ez a kiállítás olyan egykori művészek képeit sorakoztatja fel, akik alkotó munkájukkal Udvarhelyszék maradandó értékeit, a tájat, a székely embert és az ő életét meghatározó anyagokat, a fát, a vizet, a falu templomának hívó erejét, a vidék történetének egy-egy momentumát jelenítik meg. Ugyanakkor ezen a kiállításon nem csupán egy történeti folyamat állomásai követhetők nyomon, hanem betekintést lehet nyerni a város kortárs alkotásainak világába is.
A több művészgeneráció alkotásait felsorakoztató tárlat február 15-ig lesz látogatható hétköznapokon 8–16 óra között.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek