Képzők képzője

Margójegyzet

120

A Hagyományok Háza a hét végén rendezi továbbképzését és találkozóját óvodai nevelés témakörben. A válaszúti eseményre Erdélyből, Felvidékről és a Vajdaságból érkeznek pedagógusok.

A Hagyományok Háza november 16–18. között tart Képzők képzője címmel továbbképzést a Kolozs megyei Válaszúton. A rendezvény ötlete az elmúlt évben fogalmazódott meg, amikor a Nemzetpolitikai Államtitkárság az Óvodafejlesztési programmal kapcsolatban kérte fel együttműködésre az intézményt. A felek képzési tervet dolgoztak ki, amelyben támaszkodtak a Hagyományok Háza néphagyomány-oktatásában szerzett tapasztalataira, valamint az Útravaló – a néphagyomány alkalmazása óvodában akkreditált hatvanórás tanfolyamra. E továbbképzést mindez ideig magyarországi pedagógusoknak tartották, de a tervekben szerepelt kiterjesztése külhonba is. A kezdeményezők 2017 októbere és 2018 januárja között Budapesten szerveztek Képzők képzője címmel három találkozót, amelyben jól hasznosították a már említett Útravaló tematikáját. Az előadók soraiban olyan neves szakemberek szerepeltek, akik a népijáték-oktatás, gyerektáncház, ját­szóházi kézműves foglalkozások területén – óvodai szinten – szereztek tapasztalatot. A sikeres együttlétnek köszönhetően a Kárpát-medencéből érkezett résztvevők évenkénti találkozásra tettek javaslatot.
– A válaszúti képzés a budapesti Képzők képzője folytatása – tájékoztatott Németh Nóra, a Hagyományok Háza gyermekprogramokért felelős szakelőadója, a program koordinálója. – Mintegy ötven pedagógust várunk Felvidékről, Délvidékről és Erdélyből, az oktatásra tíz előadót kértünk fel, a rendezvénynek a Kallós Zoltán Alapítvány ad otthont. A találkozó jó alkalmat nyújt a helyi képzések eredményeinek megosztására, a legfrissebb szakirodalom bemutatására. A gazdag programot a Tokos Zenekar vidám mulatsága zárja.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek