Képzéseket indítanak – Gyerekgondozó és segédápoló

148

Gyermekgondozó és kórházi segédápoló képzést szervez Gyer­gyó­szentmiklóson a Gyulafehér­vári Caritas. A résztvevők az Európai Unió által elismert, szak­képesítést igazoló oklevelet kapnak. Január végéig lehet jelentkezni.

A gyermekgondozó a legtöbb törődést, szeretetet igénylő korosztályt neveli és biztosítja számára a harmonikus testi, szellemi, valamint szociális fejlődés lehetőségeit, feltételeit – írja a Gyulafehérvári Caritas a gyermekgondozó képzést ajánló felhívásában. Gyermekközösségben dolgozóknak, otthoni gyermekfelügyeletet vállalóknak ajánlják a képzési lehetőséget, de mint írják, akár kisgyerekes szülőknek is hasznos lehet mindaz, amit megtanulhatnak a szakemberektől. Olyan témákat dolgoznak fel, mint a gyakoribb gyermekbetegségek tünetei és kezelése, elsősegélynyújtás, a gyermekek fizikai és szellemi fejlődése, mozgásfejlődés, de szó lesz játékok szerepéről, valamint arról is, hogy miképpen lehet hatékonyan kommunikálni a gyermekekkel. A képzés 360 órájából 120 óra az elmélet, a többit gyakorlattal töltik a tanfolyamra jelentkezők. A résztvevők akkreditált, EU-szinten elismert szakképesítést igazoló oklevelet kapnak. A beiratkozás díja 100 lej, a képzés pedig 700 lej, az összeg részletekben is fizethető.
A kórházi segédápoló képzésre bárki jelentkezhet, aki elhivatottságot érez a gondozói szakma iránt, esetleg szakképesítés nélkül dolgozó ápolóként beteg személyről gondoskodik.
A tananyag olyan ismereteket tartalmaz, mint például a fertőtlenítés, elsősegélynyújtás, vitális funkciók mérése, hospice szemléletmód alkalmazása. A képzés 720 órájából 240 óra az elmélet, a többit gyakorlatozásra szánják. A beiratkozási díj 100 lej, a részvételi díj 1300 lej, amit ez esetben is lehet részletben fizetni. E képzés végén is az Unió által elismert oklevelet kapnak a résztvevők.
A Caritas képzéseire jelentkezni telefonon (0732–830007) vagy elektronikus levélben (reka.trucza@caritas-ab.ro) lehet január végéig. A csoportok indításához 15-15 személynek kell összegyűlnie.

Nagy Levente

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.